Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:34 | 03/03/2022

Την Τρίτη 01 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της Ένωσής μας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. ΡΟΥΤΖΑΚΗ Αντώνιο, στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Δια του Προεδρείου μας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς που υπηρετούν στον Νομό Ηρακλείου αλλά και σχετικές προτάσεις μας ώστε τόσο η υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας όσο και η αστυνόμευση να γίνουν ακόμα καλύτερες.

Ειδικότερα στον κ. Γενικό τέθηκαν: η άμεση ενίσχυση του Α.Τ. Μαλεβιζίου, το οποίο την παρούσα περίοδο είναι υποστελεχομένο με προσωπικό 40% λιγότερο των οργανικών του θέσεων. Αιτηθήκαμε να εκδοθεί σχετική διαταγή ώστε το συγκεκριμένο Α.Τ., να ενισχυθεί με Αστυνομικό Προσωπικό αρχικά από Υπηρεσίες εντός της Δ.Α. Ηρακλείου, καθώς και να τροποποιηθεί η υπ’ αρίθμ.: 1647/22/361709 από 18-02-2022 Διαταγή Α.Ε.Α., σχετικά με την ενίσχυση Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας και Αστυνομικών Υπηρεσιών σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος και να προστεθεί σε αυτήν και το Α.Τ. Μαλεβιζίου, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή με αυξημένο αριθμό επισκεπτών τουριστών, όπου τα τελευταία χρόνια δεν έτυχε καμίας ενίσχυσης. Στην τροποποίηση της παραπάνω διαταγής ζητήσαμε να ενισχυθεί το συγκεκριμένο τμήμα με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, καθώς η οικεία Αστυνομική Διεύθυνση είναι αδύνατο να επιφορτιστεί εξολοκλήρου με την υποχρέωση αυτή.

Εν συνεχεία αιτηθήκαμε την ενίσχυση έγχρωμων και συμβατικών οχημάτων για την Δ.Α. Ηρακλείου, την ενίσχυση ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη Διμοιρία Ηρακλείου (τύπου Υ.Α.Τ.), διότι το ήδη υπάρχον που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι μας είναι παλαιωμένο με αρκετά προβλήματα με μεγάλο κόστος συντήρησης. Όσον αφορά το Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων Ηρακλείου αιτηθήκαμε την αντικατάσταση και ανανέωση των οχημάτων και συγκεκριμένα τονίσαμε την αντικατάσταση του οχήματος τύπου VANκλούβας, η οποία αποφέρει πολλούς κινδύνους κατά την μεταφορά των κρατουμένων προς τα κέντρα κράτησης της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και για λόγους ασφαλείας των συναδέλφων μας. Επίσης αιτηθήκαμε να ενισχυθεί περαιτέρω ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της Διεύθυνσης μας. Τέλος για το Α.Τ. Μινωά Πεδιάδος, μας ενημέρωσε ο κ. Γενικός ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή του κτιρίου από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό και ενδέχεται έως τέλη Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

      Ο κ. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, αφού κατέγραψε τα προβλήματα και τις προτάσεις μας, δεσμεύτηκε για την άμεση αξιολόγησή τους και όσο το δυνατόν την επίλυση των αιτημάτων μας.

       Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επαφές με την πολιτική και φυσική μας Ηγεσία, προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας, σκοπός για τον οποίο κινούμαστε και εργαζόμαστε ακατάπαυστα.

 

Mε εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Νικόλαος              ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γεώργιος

 

 

Κοινοποιείται:

  1. Υπηρεσίες Δ.Α. Ηρακλείου.
  2. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο

κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

  1. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis