Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:40 | 13/05/2015

Η αστυνομία γνωρίζει πως οι λαθρέμποροι έχουν δημιουργήσει ένα είδος από... φαβέλες εγκληματικότητας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «άβατο» παρανομίας στα πρότυπα των Εξαρχείων, με δυσκολία πρόσβασης των αστυνομικών δυνάμεων για τη διευκόλυνση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», την ίδια ώρα, σε Μέγαρα, Ασπρόπυργο και Περιστέρι παρατηρείται έντονη δραστηριοποίηση οργανώσεων και συλλογικοτήτων μεγάλης συσπείρωσης μουσουλμανικού στοιχείου, με τον κίνδυνο δημιουργίας «θυλάκων τζιχαντιστών» να είναι ορατός, παρότι προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν δεδομένα επιχειρησιακών δυνατοτήτων εκδήλωσης επιθέσεων.

Στα παραπάνω προστίθενται συνολικά 14 καταυλισμοί Ρομά, 11 χώροι προσευχής μουσουλμάνων και 6 αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι.
Αυτό είναι το στοίχημα», που έστω και καθυστερημένα θέλει να κερδίσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, εφαρμόζοντας ένα «νέο» επιχειρησιακό σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης στην περιοχή, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», το οποίο όμως εφαρμοζόταν ήδη τους τελευταίους δύο μήνες, όταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν διαγνώσει τις αυξητικές τάσεις εγκληματικότητας σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο πυρήνας του προβλήματος

Στο Δήμο Αχαρνών διαβιούν 106.943 κάτοικοι, υπάρχουν 4 καταυλισμοί Ρομά, μεγάλη αριθμητικά κατοίκηση Ελληνοποντίων και άτομα άλλων εθνικοτήτων.

Στην Αυλίζα Μενιδίου, σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας, όπου εξελίσσονται καθημερινά εμπόριο όπλων-ναρκωτικών, διακίνηση παράτυπων μεταναστών, κλοπές, καύση καλωδίων, κατοχή και χρήση όπλων, διαταράξεις, αρπαγές τσαντών.

Αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν αστυνομικές δυνάμεις που προσέγγισαν στην περιοχή προκειμένου να επιχειρήσουν ή να περιπολήσουν, δέχθηκαν πυρά ακόμη και από τις… ταράτσες κτιρίων της περιοχής.

Στο επίπεδο των γενικών αστυνομικών δράσεων του σχεδίου θα υπάρχουν δύο εποχούμενες περιπολίες, η μία από τις 06:00 έως τις 14:00, η δεύτερη από τις 14:00 έως τις 22:00, ενώ έως τις 06:00 θα υπάρχουν τρεις περιπολίες υπηρεσιών τάξης και δύο της ασφάλειας.

Στο Δήμο Φυλής είναι ίδιος ο αριθμός των περιπολιών, ενώ στο Δήμο Μεγάρων-Μάνδρας ίδιος αριθμός περιπολιών πρωί και απόγευμα, ενώ το βράδυ δύο περιπολίες τάξης και δύο ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της περιήγησης του κ. Πανούση στο Μενίδι, εκφράστηκε η άποψη άμεσης μετακόμισης του Αστυνομικού Τμήματος Μενιδίου σε ένα κτίριο στην επικίνδυνη Αυλίζα. Από τη συγκεκριμένη όμως κτιριακή κατάσταση, παρότι είναι ευμεγέθης, από την πολύχρονη αχρηστία της και τις κατά καιρούς εισβολές σε αυτή, έχει μείνει μόνο ο… τσιμεντένιος σκελετός. Ακόμη και στην περίπτωση που επισκευαστεί άμεσα, υπό τις παρούσες συνθήκες εγκληματικότητας, μαζί με τους αστυνομικούς του τμήματος θα έπρεπε να μετακομίσει μόνιμα εκεί και μία ομάδα της… ΕΚΑΜ!

http:/ www iefimerida.gr

 

 94 αστυνομικοί της Τάξης και 40 της Ασφάλειας αναλαμβάνουν δράση - ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΌπως γράψαμε και νωρίτερα στο policenet.gr το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα ξεδιπλωθεί με 41 περιπολίες το 24ωρο. Δείτε αναλυτικά τον επιχειρησιακο σχεδιασμό ΕΔΩ

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis