Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 25/02/2022

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει το απόγευμα στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συγκαλείται εκτάκτως σε συνέχεια και της χθεσινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου οι ΥΠΕΞ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ να συζητήσουν για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική επίθεση και να συντονίσουν τις δράσεις τους για την επιβολή περιοριστικών μέτρων προς τη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σειρά επαφών με ξένους αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ επικοινώνησε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτώρια Νούλαντ, καθώς και με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.Επίσης, χθες ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τους πρέσβεις της Ουκρανίας, της Πολωνίας και της Εσθονίας, καθώς και με τους επιτετραμμένους της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε διαδοχικά με τους πρέσβεις της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια, προήδρευσε σε δεύτερη σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ.

Λόγω της αναχώρησής του για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον γγ του ΥΠΕΞ, πρέσβη Γ. Δεμίρη, να συναντηθεί με τον πρέσβη της Κίνας.

Μετά από αυτές τις συναντήσεις ολοκληρώνεται ο κύκλος επικοινωνίας με όλους τους πρέσβεις, στην Αθήνα, των κρατών που αποτελούν τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis