Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
pesontas
21:44 | 06/06/2022

Του Χρήστου Πούλιου
(ποίημά μου αφιερωμένο σε μία μάνα που σαν σήμερα έσβησε το μόλις 30 χρονών παληκάρι της από άνανδρα υπάνθρωπα παράσιτα της κοινωνίας)

Σήμερα έχει ζέστη φοβερή,
μα μια μάνα ίσκιο δεν ψάχνει
δροσιά που νά 'βρει,
στέκει στο μνήμα του παιδιού της,
εκεί λιώνει, μοιρολογεί.

Το παληκάρι της που είχε καμάρι
να τον εβλέπει με τη στολή,
που το καλό, το δίκιο, τους ανθρώπους,
το είχε στείλει να υπηρετεί,
πρόωρα ο χάρος της το πήρε
και πονεί.

Κάποιοι το φάγανε
δόλια του τη στερήσαν τη ζωή,
άνθρωποι-τέρατα, διαόλου τέκνα,
γεμάτα μίσος στην ψυχή,
κι εκείνη μόνη,
έχει μείνει να το μνημονεί.

Οι καλοί συνάδελφοι του
δεν τον ξέχασαν κι αυτοί,
μα αυτό δεν φτάνει
αν η πολιτεία έτσι εύκολα ξεχνάει
αν δεν τιμάει, λησμονεί.

Άνθρωποι ΗΡΩΕΣ
που δε δείλιασαν στιγμή,
τα στήθη πρόταξαν μπροστά
το νόμιμο να φυλαχτεί,
μα το κακό που παραμόνευε
πισώπλατα τους βάρεσε
και έτσι φύγανε νωρίς απ' τη ζωή.

Κι όλα αυτά γιατί;
Για μια σημαία απάνω στο κουτί,
για ένα γαλανόλευκο πανί!

Χρέος δικό μας η μνήμη τους να μείνει ζωντανή
και η θυσία τους σαν ήλιου αχτίδα νά 'ναι πάντα φωτεινή!
----------------------------------------------
Οι εν ώρα καθήκοντος νεκροί μας,
είναι η μεγαλύτερη, η ύψιστη τιμή μας!!!
----------------------------------------------
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!
------------------

Για την ιστορία:

Όλα συνέβησαν στις 3 Απριλίου 2009, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα κατοίκου της Κυψέλης που ειδοποιούσε ότι κάποιοι επιχειρούσαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Οι δύο άνδρες της ομάδας Δέλτα ο άτυχος 30χρονος Αστυφύλακας Θεοδώρου Σπυρίδων και ένας 34χρονος συνάδελφός του που εκτελούσαν υπηρεσία περιπολίας με μοτοσικλέτα πήγαν στο σημείο που είχε υποδειχθεί και συνέχισαν να ερευνούν στη γύρω περιοχή, την οποία ήξεραν καλά, αφού προηγουμένως υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα των Πατησίων.

Σε ένα αλσάκι της περιοχής εντόπισαν μια μοτοσικλέτα με δύο επιβάτες, που τους φάνηκαν ύποπτοι.

Τους ακολούθησαν για να τους ελέγξουν και στη διασταύρωση των οδών Σκιάθου και Σκόκου στην Κυψέλη προσέγγισαν τη μοτοσικλέτα και έκαναν σήμα στον οδηγό της να σταματήσει, πράγμα που έκανε στο ύψος της Σκιάθου 147.

Ο ένας από τους δύο υπόπτους πρόλαβε να απομακρυνθεί και όπως φαίνεται πρέπει να κρύφτηκε σε μικρή απόσταση για να βοηθήσει το συνεργό του.

Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στο να ελέγξουν και να ακινητοποιήσουν τον δεύτερο και τότε επενέβη μια γυναίκα η στάση της οποίας στάθηκε μοιραία για την εξέλιξη του ελέγχου καθώς απέσπασε την προσοχή των δύο νεαρών αστυνομικών αφού παρενέβη στον αστυνομικό έλεγχο βρίζοντας και φωνάζοντας στους αστυνομικούς ότι ο ύποπτος ήταν γνωστός της, ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό και ζητώντας τους να σταματήσουν τον έλεγχο και να τον αφήσουν ήσυχο.

Η απόσπαση της προσοχής των δύο αστυνομικών από την γυναίκα, η οποία όπως προέκυψε ανήκει στον αντιεξουσιαστικό αναρχικό χώρο, είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει αντιληπτό ότι ξαφνικά από πίσω τους πλησίασε το δεύτερο άτομο το οποίο πυροβόλησε προς τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει και τους δυο.

Ο συνεργός του τότε τράβηξε το δικό του όπλο και πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον τους, τραυματίζοντας εξ επαφής τον άτυχο 30χρονο Αστυφύλακα Θεοδώρου Σπυρίδων βαρύτατα στο κεφάλι -η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή για δύο περίπου μήνες, ώσπου κόπηκε οριστικά σαν σήμερα 5 Ιούνη του 2009- και τον δεύτερο αστυνομικό ελαφρύτερα.

Στη συνέχεια οι δύο ένοπλοι (που όπως διαπιστώθηκε αργότερα επρόκειτο για 2 αδέλφια* σκληρούς Ουκρανούς κακοποιούς οι οποίοι κατηγορούνταν για ληστείες και κλοπές, ενώ είχαν ξαναεμπλακεί σε ένοπλη αντιπαράθεση με αστυνομικούς), τράπηκαν σε φυγή αφού πρώτα άρπαξαν τα όπλα, τους γεμιστήρες και τα κινητά τηλέφωνα των δυο τραυματιών. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οι δυο άντρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν δεχθεί πυροβολισμούς από ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και από ένα περίστροφο των 7,62 χιλιοστών, ανατολικής προέλευσης.

*Ένα σχεδόν χρόνο μετά τον θάνατο του 30χρονου Αστυφύλακα Σπύρου Θεοδώρου, ο Ουκρανικής καταγωγής δολοφόνος του 34χρονος Καζάκοβ Βιτάλι, σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς μετά από ληστεία που είχε διαπράξει με συνεργάτιδά του στο κατάστημα LIDL, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης.

Ο 30χρονος αδελφός και συνεργός του είχε συλληφθεί από αστυνομικούς μερικούς μήνες νωρίτερα στο Πέραμα.
Και οι δύο οπλοφορούσαν και ήταν πάντα σε ετοιμότητα να ανταλλάξουν πυροβολισμούς θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όποιων αστυνομικών θα βρισκόταν στο δρόμο τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis