Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 29/03/2022

Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με θέμα την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης κατέθεσε ο Βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν. 

 

Η υποστελέχωση της Αστυνομίας στην περιοχή αποτελεί ένα άλυτο πρόβλημα που λιμνάζει εδώ και καιρό μιας και παρά τις διαρκείς οχλήσεις σε πολλά επίπεδα, δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, νευραλγικής λειτουργίας δομές της Αστυνομίας [όπως τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα] έχουν υποβαθμιστεί ή τεθεί και εκτός λειτουργίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δίκη αντεξουσιαστών στις 5 Απριλίου


Η αναφορά του Βουλευτή της Ξάνθης υπογραμμίζει τα εξής: 

Σας υποβάλλω το υπόμνημα της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας της Α.Μ.Θ.,  καθώς και το υπόμνημα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης  που αφορούν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.  Μετά την πρόσφατη επικαιροποίηση των οργανικών θέσεων, διαπιστώθηκαν 81 κενές οργανικές θέσεις στους βαθμούς Αστυφύλακα και Αρχιφύλακα – Ανθυπαστυνόμου και αναμένεται επίσης, η επαναλειτουργία του Μεθοριακού Σταθμού «Άγιος Κωνσταντίνος», όπου απαιτείται διάθεση προσωπικού, που προφανώς η Δ.Α. Ξάνθης αδυνατεί να παρέχει, λόγω της ήδη διαπιστωμένης υποστελέχωσής της. Τα παραπάνω, καθιστούν επιτακτική την κάλυψη των οργανικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και την προσφορά αντάξιων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

 Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες προς επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Πηγή:  xanthinea.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Oι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. σαν σήμερα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis