Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:03 | 07/06/2017
Η Ελληνική Αστυνομία χαρακτηρίζεται ως μια γνήσια αποτύπωση της κοινωνίας, καθώς κύρια δεξαμενή άντλησης έμψυχου δυναμικού της, αποτελούν τα λαϊκά στρώματα.
 
Χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο δηλώνουν στα μηχανογραφικά δελτία τις Σχολές Αστυνομίας, προκειμένου να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, να υπηρετήσουν το εθνόσημο και να φορέσουν την τιμημένη στολή του Έλληνα αστυνομικού.
 
Παράλληλα, σε χαλεπούς καιρούς, προσδοκούν έναν πάγιο και σταθερό μισθό, ο οποίος θα τους επιτρέψει να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να ανεξαρτητοποιηθούν, ως ενσυνείδητα και υγιή μέλη του συνόλου. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές, που μέρος από το υστέρημα του αστυνομικού συνδράμει και συντηρεί ολόκληρες οικογένειες.
 
Δυστυχώς όμως, μόλις πριν από λίγες μέρες, στο βωμό της μνημονιακής λιτότητας και των οικονομικών πλεονασμάτων, γίναμε πάλι μάρτυρες μιας ανήθικης και ταπεινωτικής οικονομικής εξαθλίωσης, μιας τόσο ευαίσθητης κατηγορίας αστυνομικών, αυτής των Δοκιμών.
 
Έρχεται λοιπόν η Κυβέρνηση και εντελώς απροκάλυπτα νομοθετεί για τους μαθητές των Σχολών της Αστυνομίας να εξαιρεθούν από κάθε ζωτικής σημασίας οικονομικό βοήθημα, όπως αυτό της νυκτερινής εργασίας ή της πέραν του πενθημέρου απασχόλησης.
 
Αδιαφορώντας για το πως θα ζήσουν από εδώ και πέρα αυτές οι ψυχές με μισθούς που θα έχουν ταβάνι τα 200 και 300€.
 
Παιδιά που συμβάλλουν καθημερινά τα μέγιστα ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί μια υποτυπώδη εύρυθμη λειτουργία στα Τμήματα Τάξης, στον πυρήνα της αστυνομίας. Παιδιά με τόσο χαμηλό μισθό, που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μείνουν εντός της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στους Θρακομακεδόνες ﴾με δημόσια συγκοινωνία ένα και μοναδικό λεωφορείο﴿, είδαν προς απογοήτευση τους, πριν από λίγες μέρες με διαταγή του Αρχηγείου, να αναγκάζονται να μεταβούν στην Κερατέα και στην Ανάβυσσο για την πρακτική τους εκπαίδευση.
 
Μιλάμε για τόσο απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες δεν εξυπηρετούνται από αστικές συγκοινωνίες.
 
Άραγε πως θα φτάσουν ως εκεί οι Δόκιμοι για να εκτελέσουν υπηρεσία;
 
Απ' ό,τι φαίνεται κανείς δε νοιάστηκε.
 
Κι ας προηγήθηκε η τόσο άδικη εξαίρεση τους από τις επιπρόσθετες αποζημιώσεις που λαμβάνει το αστυνομικό προσωπικό ﴾άλλη διαταγή που κινήθηκε στο πνεύμα των επιταγών του 4ου μνημονίου﴿.
 
 Όταν λοιπόν φτάσει κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου και οι Δόκιμοι αποφοιτήσουν από τις Σχολές της Αστυνομίας, σκεφτείτε τι βιώματα και τι εμπειρίες θα έχουν αποκομίσει και τι θα αφηγούνται στους τότε νεότερους.
 
Ιστορίες απείρου κάλους, γεμάτες απαξίωση και αδιαφορία.
 
Θα έχουν να λένε ότι τελικά τον Δόκιμο κανείς δεν τον υπολογίζει κι ας τους υπόσχονταν κάποτε το αντίθετο.
 
Ότι σαν δια μαγείας όλοι τους ξέχασαν πως κάποτε ήταν κι αυτοί Δόκιμοι.
 
Δείξτε ότι βρίσκεστε δίπλα στους δοκίμους με πράξεις και όχι με λόγια!
 
Νίκος Κορομηλάς
Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 
Νίκος Περδίκας
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ
 
dynamikhantidrash.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis