Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:43 | 30/03/2016

Αύριο, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 το πρωί την 08:45 π.μ. ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ και μέλος της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, κ.Θεόφιλος Παπαδάκης, θα είναι προσκεκλημένος στη ζωντανή δημοσιογραφική τηλεοπτική εκπομπή «ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100, που την παρουσιάζει η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, για να συζητήσει και να αναπτύξει το πρόβλημα του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού και τις (αρνητικές) επιδράσεις του στους Έλληνες Αστυνομικούς.

Ειδικότερα ο κ.Παπαδάκης θα αναφερθεί στα προβλήματα των συναδέλφων που εκτελούν οποιαδήποτε υπηρεσία σε σε τόπους και χώρους μεταναστών (Ειδομένη, νησιά Αιγαίου, Έβρος, Κέντρα Φιλοξενίας -κλειστά και ανοιχτά κλπ):

-Στο ότι οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί δεν καλύπτονται όσον αφορά σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας που ρητά ορίζει το π.δ. 45/2008.

-Στις παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας και των όρων μετακινήσεων, που ορίζονται στον κανονισμό, δηλαδή στα π.δ. 394/2001 και 100/2003, όσον αφορά τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (40 ώρες στην 7ήμερη εβδομάδα εργασίας), στην μη έκδοση του εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας (διμοιρίες ΔΑΕΘ και Υποστήριξης Δ.Α. Νομών, λοιπές Υπηρεσίες αποσπασμένων κα), καθώς και στο χρόνο και τη μεγάλη απόσταση των μετακινήσεων από την έδρα Υπηρεσίας του κάθε Αστυνομικού.

-Στην έλλειψη ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου και σχεδιασμού για τη διαχείριση των οποιοδήποτε θεμάτων που προκύπτουν.

-Στο γεγονός ότι, δυστυχώς, η Ελληνική Αστυνομία καλείται μονή της, ως εκπρόσωπος της οργανωμένης και συντεταγμένης Πολιτείας στη διαχείριση του σοβαρού και εθνικού αυτού ζητήματος.

-Τέλος στο ότι ο Έβρος και ειδικότερα η Δ.Α. Ορεστιάδος και Αλεξανδρούπολης δεν έχουν ενισχυθεί με προσωπικό το τελευταίο χρονικό διάστημα, προφανώς λόγω της Ειδομένης και λειτουργίας των Hot Spots.

-Στο ότι τα Κέντρα Φιλοξενίας (Hot Spots) ενώ έχουν μόνιμη Αστυνομική δύναμη, στην πραγματικότητα δεν υφίστανται υπηρεσιακά ως Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

 

skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis