Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 13/06/2020

Με προσδοκίες για την άμεση απεμπλοκή των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου και για την διευθέτηση σειράς ζητημάτων που απασχολούν εδώ και χρόνια το ένστολο δυναμικό της περιοχής μας, η Πάτρα περιμένει σήμερα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Εκτός από το κτιριακό ζήτημα που θα είναι το κυρίαρχο στην ατζέντα των επαφών που θα έχει ο κ. Χρυσοχοϊδης κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα των διακομιδών των κρατουμένων στα Νοσοκομεία αλλά και των ψυχιατρικών περιστατικών συνοδεία αστυνομικών, στην ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και στην ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος αντικατάστασης του γερασμένου στόλου. Ζητήματα που έχουν αναδειχθεί από τους αξιωματικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ διαμέσου της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, αλλά και από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς της Αχαΐας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασφάλιση αυτοκινήτου με έκπτωση έως 40% για τους ένστολους - Μπες και σύγκρινε τιμές σε πάνω από 20 εταιρείες


Παράλληλα, θα ενημερωθεί για τον σχεδιασμό της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τις εγκληματογόνες ζώνες και το κέντρο βάρος που δίνεται για την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα είναι στις 9:30 το πρωί το κλειστό γήπεδο «Δ. Τόφαλος» στα Μποζαϊτικα όπου θα τον υποδεχθεί ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Δυτικής Ελλάδας ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, ο οποίος θα τον ενημερώσει σφαιρικά για την κατάσταση και τα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής μας με έμφαση στις κτιριακές υποδομές, στην ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των αστυνομικών διευθυντών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, των βοηθών τους αλλά και του συνόλου των διοικητών των Αστυνομικών Υπηρεσιών και των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων. Ο Υπουργός αναμένεται να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες στους αξιωματικούς του Σώματος αλλά και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μετά το πέρας της δίωρης συνάντησης με τους ένστολους ο Υπουργός θα μεταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας όπου θα έχει συναντήσεις με τους βουλευτές του νομού καθώς επίσης με εκπροσώπους των συνδικαλιστών, αξιωματικών και αστυνομικών.

ΣΤΗ 1 μ.μ. ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ

Στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, στην οποία έχουν προσκληθεί από το γραφείο του Υπουργού ο Περιφερειάρχης, βουλευτές και δήμαρχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση αυτή αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το μείζον θέμα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζητούν από τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση και να μην χαθεί άλλος χρόνος προκειμένου η Πάτρα να αποκτήσει ένα νέο και σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Προτείνουν η ανέγερση του Μεγάρου να γίνει εντέλει στο ιδιόκτητο οικόπεδο της Αμερικής και να αξιοποιηθεί η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου, εφόσον το ακίνητο που έχει προσφέρει ως ανταλλαγή ο Δήμος Πατρέων στην μίνι περιμετρική δεν είναι «καθαρό» καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες πολεοδομικής φύσεως. Η ανταλλαγή του οικοπέδου της Αμερικής που ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ., είχε αποφασιστεί επί δημαρχίας Α. Φούρα καθώς όραμα του τότε Δημάρχου Πατρέων ήταν να μετατραπεί ο χώρος σε πάρκο και να συνδυαστεί με το νέο αρχαιολογικό μουσείο, κάτι που έμεινε στα χαρτιά.

Χ. ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ: «ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ»

«Ζητάμε πολιτική λύση στο θέμα της ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου από τη στιγμή που ο Δήμος προκαλεί ανάχωμα. Έχουμε ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για το πρόβλημα που υπάρχει και πλέον ζητάμε άμεσα λύση. Δεν μπορεί η Πάτρα που είναι η τρίτη πόλη της Ελλάδας να μην έχει ένα σύγχρονο Μέγαρο» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας εκφράζοντας την αγωνία του για τη μεγάλη καθυστέρηση και για τον κίνδυνο να χαθεί η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Επίσης, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας εκτός από το κτιριακό θα ζητήσει απο τον Υπουργό ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, απεμπλοκή από τα «πάρεργα» όπως τις μεταγωγές κρατουμένων σε Νοσοκομεία και τα ψυχιατρικά περιστατικά, διανομή δικογράφων, καθώς επίσης τον διορισμό ιατρού υπηρεσίας ιδίως μετά τον Covid 19.

Μετά τον κύκλο των συσκέψεων και των επαφών του ο κ. Χρυσοχοΐδης στις 14:30, θα κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Αστυνομικό Μέγαρο.

gnomip.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis