Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 21/08/2019

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. σχετικά με την αίτηση ακύρωσης για τα μισθολόγια, την οποία κατέθεσε στο ΣτΕ:

Συνάδελφοι, 

Με την υπ’αριθμ 853/2019 Απόφαση το ΣΤ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας από 6-5-2019 παρέπεμψε για οριστική κρίση και Απόφαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων κατά της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου του Ν.4472/2017 περί του νέου εφαρμοζόμενου μισθολογίου.

[custom:google-ads]

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. πρώτη, άμεσα και έγκυρα ζήτησε την 23/10/2017 με την αίτησή της ουσιαστικά την ακύρωση του νέου μισθολογίου καταθέτοντας  σωρεία διατάξεων που συντάχθηκαν με ιδιαίτερη προχειρότητα αφού προκαλούσαν επιπρόσθετες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, δεν επανέφεραν τα μισθολογικά επίπεδα του 2012, προκαλούσαν στρεβλώσεις και αδικίες με την δημιουργία κατηγοριών και τον διαχωρισμό των προερχομένων συνοριακών φυλάκων σε ξεχωριστή κατηγορία, καλλιεργούσαν ανισότητες στο επίδομα παραμεθορίου, προκαλούσαν νέες αδικίες μεταξύ των βαθμοφόρων που προέρχονταν από συνοριακούς φύλακες κ.α. .

Επειδή πολλοί συνάδελφοί μας ρωτάνε τελευταία για το θέμα, ήδη η ΠΟΣΥΦΥ με το υπ’ αριθμ 9/2019  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ από 10-5-2019, έχει ενημερώσει αναλυτικά για την 853/2019 εκδοθείσα Απόφαση του ΣΤ’ τμήματος του ΣτΕ και την παραπομπή της αίτησης ακύρωσης στην Ολομέλεια μαζί με άλλες Αιτήσεις ομοειδών συνδικαλιστικών φορέων. 

Για κάθε νεότερη εξέλιξη και πάλι έγκαιρα και αξιόπιστα θα σας ενημερώσουμε. 

footeer


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επικεφαλής στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. στην εξωτερική φρούρηση των φυλακών
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis