Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 14/10/2019

Μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας που υπεβλήθη δια του προέδρου μας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ στο ΔΣ  της EuroCOP, η ετήσια Φθινοπωρινή σύνοδος της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας αστυνομικών, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 23 & 24 Οκτωβρίου 2019, με βασικό θέμα «Στρατικοποίηση των αστυνομιών της Ευρώπης».

Η διοργάνωση του συνεδρίου της EuroCOP στην Αθήνα και η φιλοξενία των αντιπροσώπων του από την ΠΟΑΣΥ, συνιστούν μείζον συνδικαλιστικό γεγονός, δεδομένου ότι σειρά σημαντικών εξελίξεων τόσο στη χώρα μας όσο και στο διεθνή της περίγυρο, τοποθετούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων τα ζητήματα της ασφάλειας και της σπουδαιότητας του ρόλου των αστυνομιών, παγκοσμίως.

Μάλιστα, στη δοσμένη πολιτικοκοινωνική συγκυρία με τους κινδύνους της τρομοκρατίας και των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών να απασχολούν σε πρώτη προτεραιότητα τις ευρωπαϊκές αρχές εξαιτίας και της τουρκικής εισβολής στη Συρία, η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας για τη διοργάνωση του συνεδρίου αυτού στην Αθήνα, καθιστά τραγικά επίκαιρες τις διαχρονικές μας θέσεις – αιτήματα για την αναγκαιότητα οικοδόμησης, εντός κι εκτός της χώρας μας, υψηλού επιπέδου αστυνομικών δομών από άποψη εξοπλισμού και εκπαίδευσης, αλλά και ενός σύγχρονου πλαισίου  λειτουργιών και εργασίας των στελεχών τους.
[custom:google-ads]
Οι νέες προκλήσεις, επιτάσσουν την αναζήτηση των καλύτερων δυνατών μοντέλων αστυνόμευσης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, χωρίς δογματισμούς και προσκολλήσεις σε συστήματα του παρελθόντος, ιδίως δε όταν το ευρωπαϊκό κεκτημένο λειτουργεί υπέρ της εξέλιξης του αστυνομικού θεσμού ως δημοκρατικής πολιτικής λειτουργίας που απαλλάσσεται σταδιακά από τα παλιά πρότυπα της στρατιωτικής οργάνωσης και λειτουργίας. Οι καινοφανείς αντιλήψεις για αστυνομικούς ράμπο και περιπολίες μέσα στο πλήθος στρατιωτικών ή και πάνοπλων αστυνομικών με μπαζούκας, εγείρουν εύλογα ερωτήματα και εκτοξεύουν στα ύψη τις αγωνίες των αστυνομικών για την προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και για το παρεχόμενο εν τέλει αποτέλεσμα.

Βασικός ομιλητής στο συνέδριο θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργος ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ, ο οποίος θα αναφερθεί στα ζητήματα που προκύπτουν, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, από το νέο κύμα μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, καθώς και θα αναπτύξει ενιαίες πολιτικές επίλυσής τους.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα του συνεδρίου, θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου από την Ομοσπονδία μας, με αιχμή στη σημασία της αστυνομικής συνεργασίας στην Ευρώπη και στο ρόλο των δημόσιων αστυνομικών αρχών. Σε μια περίοδο κατά την οποία το οργανωμένο έγκλημα αυξάνεται, διάφορα πολιτικά εξαμβλώματα και εξτρεμισμοί απειλούν την κοινωνική συνοχή, ενώ η κλιματική αλλαγή μακροπρόθεσμα θα επιδρά επιβαρυντικά και στο έργο των υπηρεσιών ασφαλείας, είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας αλλά και να εργαστούμε με επαγγελματική συνείδηση και συνδικαλιστική υποχρέωση για να προλάβουμε τα χειρότερα.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis