Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:19 | 24/07/2020

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΡΟΣ

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1)    Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου

2)    Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου

3)    Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου

4)    Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

5)    ΠΟΑΞΙΑ

 

Θέμα: Στελέχωση Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου

Σχετ.: α) ΠΔ 100/2003 «Τοποθετήσεις-Μεταθέσεις-Αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

          β) Το υπ’ αριθ. 29/2020 από 11/6/2020 έγγραφο της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, βρίσκονται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή, όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Η επί μακρόν παραμονή στα νησιά πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων, πολύ πάνω από τη χωρητικότητα των δομών και τις αντοχές των τοπικών κοινωνιών, δημιουργεί αναπόφευκτα προβλήματα, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από την υποστελέχωση ορισμένων νευραλγικών υπηρεσιών.

Ενώ οι καταστάσεις απαιτούν αυξημένη παρουσία Αξιωματικών σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας, υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και συγκεκριμένα 2 στη Δ.Α. Λέσβου, 6 στη Δ.Α. Χίου και 3 στη Δ.Α. Σάμου. Παράλληλα, η συνεχής παρουσία ενισχυτικών δυνάμεων από την Ηπειρωτική Ελλάδα έχει δυσανάλογη σύνθεση χαμηλόβαθμων – Αξιωματικών, γεγονός που προκαλεί επιπλέον φόρτο στους υπάρχοντες Αξιωματικούς των τοπικών Διευθύνσεων. Τέλος, η επικείμενη ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου με 580 Συνοριακούς Φύλακες, καθιστά αναγκαία την πλήρη στελέχωση τους με Αξιωματικούς και ίσως και την αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων Αξιωματικών σε αυτές.

Κατόπιν των ανωτέρω, παράλληλα με την αντίστοιχη πρόταση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που σας υποβλήθηκε με το ανωτέρω (β) σχετικό, από την Ένωσή μας προτείνεται η τροποποίηση του Π.Δ. 100/2003 και η κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση νεοεξερχόμενων Υπαστυνόμων Β΄ της ΣΑΕΑ και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σε ετήσια βάση προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων Αξιωματικών, ξεκινώντας από το τρέχον έτος.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis