Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:20 | 10/06/2021

ΠΡΟΣ

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ

(μέσω ΠΟΑΞΙΑ)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου
  2. Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου-Χίου-Σάμου
  3. ΠΟΑΞΙΑ

 

Θέμα: Στελέχωση Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου

 

Σχετ.: α) Υπ’ αριθ. 2/2021 από 18/2/2021 έγγραφό μας προς Εσάς.

    β) ΠΔ 100/2003 «Τοποθετήσεις-Μεταθέσεις-Αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

Κύριε Αρχηγέ,

Κατόπιν του (α) σχετικού, με το οποίο επισημάναμε την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων Αξιωματικών στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και προκηρύχθηκαν θέσεις για να καλυφθούν στις τακτικές μεταθέσεις Αξιωματικών έτους 2021.

Δυστυχώς όμως κατά τις μεταθέσεις αυτές, καλύφθηκαν μόνο τρεις κενές οργανικές θέσεις στη Δ.Α. Χίου. Για τη Δ.Α. Λέσβου αποφασίστηκε η μετάθεση δύο Υπαστυνόμων, με παράλληλη όμως αποχώρηση πέντε Υπαστυνόμων, δημιουργώντας έτσι επιπλέον τρεις κενές οργανικές στις προϋπάρχουσες. Ομοίως και στη Δ.Α. Σάμου δεν υποβλήθηκε καμία αίτηση μετάθεσης προς το νησί, παρά μόνο αποχωρούν με μετάθεση άλλοι τρεις Υπαστυνόμοι. Σε αμφότερες τις Διευθύνσεις δεν υπάρχουν επιλαχόντες επιθυμούντες μετάθεση.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ανωτέρω (β) σχετικού, με απόφασή Σας, καθορίζεται ο  αριθμός των κενών οργανικών θέσεων που θα πληρωθούν από τους νεοεξερχόμενους Υπαστυνόμους Β’. Για τον υπολογισμό των εν λόγω κενών θέσεων λαμβάνονται υπόψη οι κενές οργανικές θέσεις και η μη ύπαρξη επιλαχόντων επιθυμούντων μετάθεση και περιλαμβανομένων στον οικείο πίνακα μεταθέσεων.

Όπως καλά γνωρίζετε οι Διευθύνσεις Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου, παρά τις ελλείψεις, αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια με επιτυχία το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα. Παράλληλα, η στελέχωση των Διευθύνσεων με 580 Συνοριακούς Φύλακες και η επικείμενη λειτουργία των νέων Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας και Διαχείρισης Μεταναστευτικών δομών, αυξάνουν τις ανάγκες στελέχωσης με Αξιωματικούς, ακόμα και πλέον των οργανικών θέσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω, καθώς όπως αποδείχθηκε η πλήρης στελέχωση των Υπηρεσιών με Αξιωματικούς, δεν επιτυγχάνεται μόνο από τις τακτικές μεταθέσεις, παρακαλούμε για την τοποθέτηση νεοεξερχόμενων Υπαστυνόμων Β΄ στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου και Σάμου.

Με εκτίμηση,

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis