Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 17/07/2021

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων εγκληματική ομάδα η οποία δραστηριοποιείτο, στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στην διάπραξη εμπρησμών σε οχήματα.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι αποτέλεσμα συστηματικής και εξειδικευμένης - λόγω του αντικειμένου - αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις εμπρησμών οχημάτων. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένα ημεδαπός ως μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης, όπως διαπιστώθηκε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020 οι συλληφθέντες είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, στην οποία κατείχαν διακριτούς ρόλους, προβαίνοντας με διαφορετική κατά περίπτωση σύσταση, στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στη συνέχεια στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και τον εμπρησμό οχημάτων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (16.07.2021) σε περιοχή του Δήμου Χανίων, συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος εντός του οποίου καλλιεργούνταν επιμελώς (70) δενδρύλλια κάνναβης, σε γλάστρες που ήταν θαμμένες στο έδαφος, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης και συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί κατά το χρόνο που προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ο ένας συλληφθείς με ακόμα δύο ημεδαπούς (οι οποίοι και συνελήφθησαν) είχαν προβεί στον εμπρησμό δύο φορτηγών οχημάτων ιδιοκτησίας ημεδαπών, σε περιοχή του Δήμου Χανίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 289,2 γραμμάρια κάνναβης
  • Πιστόλι με το γεμιστήρα του
  • Κυνηγετικό όπλο
  • 41 φυσίγγια
  • Διόπτρα
  • το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες
  • 13 συσκευές κινητών τηλεφώνων και (5) κάρτες «SIM»
  • σύνεργα αναγόμωσης φυσιγγίων

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και δύο μοτοσυκλέτες ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis