Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:19 | 13/01/2021

Ένα ακόμη μέλος αποκτά η οργανωτική επιτροπή του εθνικού σχεδίου για τους εμβολιασμούς και από τα έξι ανεβαίνει στα επτά.

Το νέο μέλος δεν είναι άλλο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που θα έχει πλέον μόνιμη συμμετοχή σε όλες τις συσκέψεις της επιτροπής. Μέχρι πρότινος έδινε το παρών μονάχα όποτε το θέμα άπτονταν των αρμοδιοτήτων του και μετέβαινε για το λόγο αυτό στο κτίριο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι.

Τώρα θα μεταβαίνει σε κάθε σύσκεψη καθώς έχει εμπλοκή στην ασφάλεια και την οργάνωση όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων. Μάλιστα όσο θα περνάει ο καιρός και θα έρχονται περισσότερα εμβόλια και από άλλες εταιρείες, τόσο πιο αυξημένα καθήκοντα θα έχουν οι υπηρεσίες του.

Άλλωστε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει φτάσει σήμα από την Interpol που αναφέρει ότι τα κράτη θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς ενδέχεται να υπάρξουν χτυπήματα από το οργανωμένο έγκλημα γύρω από τα εμβόλια με τα σενάρια να περιλαμβάνουν κλοπές, παράνομες εισαγωγές αλλά και παράνομο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι τα άλλα έξι μέλη της οργανωτικής επιτροπής του εθνικού σχεδίου για τους εμβολιασμούς είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis