Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:19 | 24/06/2022

Επειδή πολλοί συνάδερφοι-συνδικαλιστές και όχι μόνο, θα βρεθούν σε ρόλο Θανάση Αντετοκούμπο σε λίγο καιρό, πανηγυρίζοντας για την “τεράστια” επιτυχία, ότι δηλαδή οι συνάδελφοι που θα μετατεθούν στην πόλη μας και θα τοποθετηθούν σε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες  θα μας σώσουν ή τουλάχιστον θα βελτιώσουν τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Τα προηγούμενα χρόνια τα οποία είναι και πολλά, έχουν αποδείξει ότι αυτοί οι συνάδελφοι, οι οποίοι καλώς να ορίσουν, αποτελούν το σκαλοπάτι κάποιων άλλων για να αποχωρήσουν για μια άλλη Υπηρεσία, υποτίθεται ειδυλλιακή. 

Διαβάστε επίσης

Σίγουρα δεν θα ρίξουμε το φταίξιμο και σε αυτούς, μιας και αν υπηρετήσαν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάπου, δικαίωμα τους είναι η οποιαδήποτε υπηρεσιακή αλλαγή. 

Λυπάμαι όμως, άλλα αυτό δεν είναι λύση  και επειδή ο θεσμικός μου ρόλος δεν περιορίζεται σε διαπιστώσεις, θα κάνω και εγώ την πρόταση μου... 

Απευθυνόμενος στην υπηρεσιακή ηγεσία, θα ζητήσω επιτέλους για αυτές τις Διευθύνσεις, αλλά και για τις Υπηρεσίες που "καίνε" να δοθούν κίνητρα σοβαρά και πραγματικά. Το ποια θα είναι αυτά, μέσω συζήτησης είναι πολύ εύκολο να βρεθούν και να θεσμοθετηθούν-θέληση να υπάρχει!

Πέραν τούτου, κατά την άποψή μου, ακόμα και 1000 άτομα να έρθουν, λύση δεν θα υπάρξει ποτέ αν δεν γίνει ορθή αξιοποίηση-κατανομή του Αστυνομικού προσωπικού, μέσα σε αυτά και οι υπερβολικοί στόχοι-πάρεργα-μέτρα που έχουμε επιφορτισθεί. 

Τέλος τα πάρεργα του γνήσιου υπογραφής και παράδοσης δικογράφων είναι μια σωστή κίνηση, δεν πρέπει όμως η προσπάθεια αυτή να σταματήσει εκεί, καθώς από μόνη της δεν μπορεί να προσφέρει κάτι στην εξουθενωτική κατάσταση που επικρατεί για το προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων, αν δεν γίνει και πάλι η κατά το βέλτιστο αξιοποίηση όσων απεμπλακούν από τα εν λόγω φορτία.

Στέφανος Μακρίδης

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

μέλος ΕΜΑΣ

Εικόνα
1

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis