Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:18 | 21/12/2021

Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, και περιπολίες – μαϊμού που υπάρχουν απλά στα χαρτιά καταγγέλλουν οι αστυνομικοί στη Δυτική Αττική.

Όπως σημειώνουν, για να γίνει περιπολία χρειάζονται δύο άτομα, τα οποία, λόγω έλλειψης προσωπικού, πολλές φορές είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός. Κατά συνέπεια για να γίνουν οι περιπολίες πρέπει να… κλειδωθεί το τμήμα.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο ΓΓ αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, καθώς και η κ. Κατερίνα, κάτοικος Δυτικής Αττικής, που καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι της λόγω της κατάστασης.

«Καταστράφηκα ολοσχερώς – Δεν άφησαν τίποτα – Πούλησα το σπίτι για να ησυχάσω»

«Είχα ένα διώροφο σπίτι στα Άνω Λιόσια. Το λεηλάτησαν, το κατέστρεψαν, δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Κάθε φορά πήγαινα, απευθυνόμουν στο αστυνομικό τμήμα, έπαιρνα τηλέφωνο και δεν είχα ανταπόκριση. Έφτασα μέχρι τη ΓΑΔΑ να ζητήσω τον αρχηγό της αστυνομίας και περίμενα δύο ώρες. Κανένας δε με άκουσε. Καταστράφηκα ολοσχερώς. Είχα πάρει δάνειο για αυτό το σπίτι που θα το ξοφλούσα με πολύ κόπο το 2025. Το γκρέμιζαν το σπίτι. Δεν άφησαν τίποτα. Πόρτες, σίδερα, πήραν τα πάντα. Μέχρι το ρολόι της ΔΕΗ. Δεν άφησαν τίποτα, μέχρι και τα καλώδια του ρεύματος πήραν. Δυτική Αττική μένω, αλλά στο Αιγάλεω. Και ακούγονται και εδώ πάρα πολλά. Έπαθα πρόβλημα με την καρδιά μου και νοσηλεύτηκα στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι τελικά το πούλησα τσάμπα και εξόφλησα το δάνειο για να ησυχάσω», περιέγραψε η κ. Κατερίνα.

«Τη Δυτική Αττική την προστατεύει μόνο ο Θεός – Το βράδυ η περιοχή μπορεί να μην έχει ούτε ένα περιπολικό»

Το αστυνομικό τμήμα δεν μπορεί να κλείσει. Δεν θα γινόταν περιπολία κάπου που δεν υπάρχει προσωπικό. Αυτό καταγγείλαμε. Δεν γνωρίζω ποιος αναφέρει ότι κάνουμε περιπολίες ενώ δεν κάνουμε. Έχουμε ενημερώσει τον αρχηγό για να γίνει έρευνα για αυτό το θέμα. Η Δυτική Αττική έχει αφεθεί στην τύχη της. Την προστατεύει ο Θεός. Τη δουλειά των 100 την κάνουν πενήντα. Πόσα να προλάβουν; Το βράδυ η περιοχή αυτή μπορεί να μην έχει ούτε ένα περιπολικό», είπε ο κ. Κρικέτος από την πλευρά του.

«Χθες ενεργοποιήθηκε παλιά διαταγή για πιστή εφαρμογή των περιπολιών. Αν δεν υπάρχουν αστυνομικοί ποιος θα κινήσει τα περιπολικά; Οι αστυνομικοί έχουν αγανακτήσει. Δουλεύουν μέρα – νύχτα. Ψάχνουμε και άλλες καταγγελίες. Θα τις πάμε πακέτο στον κ. υπουργό. Υπάρχουν καταγγελίες για άλλα πράγματα, και το ψάχνουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή:  parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis