Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
βιασμός
23:44 | 17/06/2022

Με μία απίστευτη κατάσταση βρίσκεται αντιμέτωπη μία γυναίκα 32 ετών στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, η οποία στα 16 της χρόνια έπεσε θύμα βιασμού και σήμερα υποχρεώνεται να πληρώνει διατροφή στον άνθρωπο που τη βίασε, ενώ  έχασε και την επιμέλεια της κόρης της

Η Crysta Abelseth υποστηρίζει ότι το 2005 κι ενώ είχε βγει με φίλους της να διασκεδάσει και έπινε σε ένα μπαρ, έπεσε θύμα βιασμού από τον 46χρονο σήμερα John Barnes. Ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να την πάει στο σπίτι της και τη βίασε.

Διαβάστε επίσης

Η κοπέλα έμεινε έγκυος από το βιασμό και αποφάσισε να κρατήσει το παιδί. Έξι χρόνια αργότερα ο Barnes έμαθε για τη γέννηση του παιδιού, ωστόσο, μέχρι το 2015 δεν προχώρησε σε καμία κίνηση. Τότε ζήτησε από την Abelseth να μοιραστούν την κηδεμονία της κόρης τους.

Η γυναίκα έγινε έξαλλη και πήγε στην αστυνομία, όπου κατέθεσε μήνυση για τον βιασμό της. Ωστόσο, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Barnes, παρά το γεγονός ότι η Λουιζιάνα έχει ξεκάθαρους νόμους για βιασμού ανηλίκων, που ισχύουν για οποιονδήποτε κάτω των 17 ετών.

Σε κάποια στιγμή ο Barnes κατήγγειλε την Crysta σε ένα δικαστή, επειδή έδωσε κινητό στην έφηβη κόρη τους, με αποτέλεσμα η μητέρα να χάσει την επιμέλεια του παιδιού. Πλέον παλεύει να κερδίσει ξανά την επιμέλεια και να ασκηθεί δίωξη στον βιαστή της.

Το χρονικό του βιασμού

«Στις 13 Δεκεμβρίου του 2005 ήμουν σε ένα μπαρ με φίλους, πίναμε και ήμουν πολύ μεθυσμένη. Ο οδηγός της παρέας έφυγε και έμεινα στο μπαρ μαζί με έναν ακόμα φίλο. Ο John Barnes προσφέρθηκε να με πάει σπίτι αλλά αντί γι’ αυτό με πήγε στο δικό του σπίτι και με βίασε» περιέγραψε η Crysta στους αστυνομικούς.

Όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος, είπε στους συγγενείς της ότι το μωρό ήταν του τότε αγοριού της. Όπως λέει, «βασικά όλοι υπέθεσαν ότι το παιδί ήταν του φίλου μου και τους άφησα να το πιστεύουν. Όταν η κόρη μου ήταν πέντε χρονών, ο Barnes έμαθε γι’ αυτή και έκτοτε ήθελε να μου πάρει την κηδεμονία».

Η Crysta Abelseth πιστεύει ότι οι αστυνομικοίστους οποίους υπέβαλε την καταγγελία για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε, δεν της έδωσαν την απαραίτητη σημασία και δεν ερεύνησαν αρκετά το περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι ο Barnes είναι ιδιοκτήτης της Gumbeaux Digital, στους πελάτες της οποίας συμπεριλαμβάνεται η αστυνομία της Ponchatoula, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας του. Μάλιστα, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο βιαστής την απείλησε πολλές φορές ότι έχει διασυνδέσεις στη Δικαιοσύνη.

«Με έχει απειλήσει πολλές φορές, λέγοντας ότι έχει διασυνδέσεις στη Δικαιοσύνη, οπότε καλύτερα να προσέχω και πάντα μου έλεγε ότι μπορεί να πάρει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει. Δεν τον πίστευα μέχρι τώρα που του δόθηκε πλήρης κηδεμονία» λέει η Crysta.

Εκκρεμεί από το 2015 η έρευνα

Το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ισχυρίζεται ότι η έρευνα ήταν ανοιχτή και συνεχιζόταν, αλλά ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει από το 2015. 

«Σκεφτόμουν ότι αφού δεν τον κατήγγειλα τότε, το 2005, όταν με βίασε, πια δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι, ώστε να διωχθεί ποινικά ο Barnes. Όμως πήγα σε έναν σύμβουλο τραύματος και εκείνος με ενημέρωσε ότι μπορούσα να το κυνηγήσω 30 χρόνια μετά τα 18 μου», λέει η 32χρονη.

Αν και ο Barnes έχει παραδεχθεί ότι είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού του με την Abelseth, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε σχέση με τους ισχυρισμούς της για βιασμό ή βιασμό ανηλίκου.

Ο δικηγόρος του Ιδρύματος Louisiana Foundation Against Sexual Assault, Sean Cassidy, δήλωσε στο WBRZ ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ παρόμοια υπόθεση και ότι φαίνεται αρκετά ξεκάθαρο ότι έχει συμβεί ένα έγκλημα.

Ουσιαστικά το ίδιο είπε και η Stacie Triche, συνήγορος του Save Lives, η οποία βοήθησε την Abelseth στην προσπάθεια να ανακτήσει την επιμέλεια του παιδιού της. «Όταν έμαθα ότι ήταν θύμα βιασμού και ότι αυτός ο βιαστής θα μπορούσε δυνητικά να πάρει την πλήρη κηδεμονία, τότε ήταν που παρενέβην και είπα ότι κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό. Η γυναίκα αυτή αναγκάστηκε να πληρώσει στον βιαστή της διατροφή και νομικά έξοδα και να παραιτηθεί από την επιμέλεια του παιδιού που είναι προϊόν του βιασμού. Αυτό το πράγμα είναι εξοργιστικό και παράλογο», σημείωσε.

Η Abelseth άσκησε έφεση κατά της απόφασης και έχει προγραμματιστεί δικάσιμος για τον Ιούλιο. Ο Barnes δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της DailyMail.com να απαντήσει σε όσα του αποδίδονται.

www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis