Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:44 | 30/07/2022

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην περιοχή της Ανδραβίδας και των Λεχαινών με την παραβατική δράση ΡΟΜΑ. Δύο περιστατικά τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν αντιδράσεις και την επέμβαση της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων Παραβατικότητας της Δ.Α. Ηλείας, που έφτασε στη σύλληψη δύο δραστών.

Στη μια περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ένας ΡΟΜΑ από καταυλισμό της Ανδραβίδας έκλεψε αυτοκίνητο στα Λεχαινά και έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ιδιοκτήτης σταμάτησε να πάρει τσιγάρα στο κέντρο των Λεχαινών. Εκείνη την ώρα ο ΡΟΜΑ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και μπήκε στο αυτοκίνητο για να το κλέψει. Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να αποτρέψει το δράστη και κατάφερε να πιαστεί από το αυτοκίνητο, με τον δράστη να συνεχίζει την πορεία του σέρνοντας τον ιδιοκτήτη στο δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Διαβάστε επίσης

Ο δράστης αυτής της περίπτωσης δεν σταμάτησε όμως εκεί. Κινήθηκε προς καταυλισμό της Κάτω Αχαΐας όπου έγινε αντιληπτός - μετά από ενημέρωση που υπήρχε - και καταδιώχτηκε από αστυνομικές δυνάμεις της Αχαΐας. Ο δράστης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όχημα και να τραπεί σε φυγή πεζός.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής μετά από έφοδο της Ειδικής Ομάδας σε καταυλισμό της Ανδραβίδας, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε δεύτερη περίπτωση ένας άλλος ΡΟΜΑ στην Ανδραβίδα προέβη στην κλοπή ενός μοτοποδηλάτου προχθές το πρωί. Η Ειδική Ομάδα Ελέγχων Παραβατικότητας μετά από έρευνες εντόπισε το δράστη και τον συνέλαβε. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε πως ο δράστης είχε κλέψει ακόμα στην ίδια περιοχή δύο ποδήλατα και ένα γρύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μηχανάκι το εγκατέλειψε και αυτός στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κύλληνης Γιάννης Λέντζας μιλώντας στο ilialive.gr τόνισε ότι "... παρουσιάζεται μιε έξαρση στην παραβατικότητα στην περιοχή και έχουμε επικοινωνήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας για να εξετάσουμε τους τρόπους αντιμετώπισής της. Πράγματι υπήρξε άμεση αντίδραση με την παρουσία της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων που έφερε και άμεσα αποτελέσματα σε πρώτη φάση. Είμαστε σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα τις αντιδράσεις των πολιτών στην περιοχή" σχολίασε ευχαριστώντας παράλληλα την Δ.Α. Ηλείας για την άμεση ανταπόκριση.

ilialive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis