Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:13 | 09/12/2014

 

Σας  παραθέτουμε απόσπασμα από τη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, στην οποία ήταν καλεσμένος ο Γ.Γ. της ΕΑΥ Θεσ/νίκης και Μέλος της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης, Θεόφιλος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, που ενημέρωσε και κατήγγειλε στην κοινή γνώμη, τεκμηριωμένα και παραστατικά, για την πολύ άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις αστυνομικές Υπηρεσίες της ΓΑΔ Θεσ/νίκης, από πλευράς έλλειψης και κακής κατάστασης – συντήρησης των περιπολικών οχημάτων, σε συνδυασμό με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
 
Ειδικότερα αναδείχθηκε το σοβαρό πρόβλημα στην αστυνόμευση όλου του νομού Θεσ/νίκης με εξαιρετικό ρεπορτάζ, στο οποίο ο Θεόφιλος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ κατήγγειλε δημόσια:
- Εκατοντάδες περιπολικά βρίσκονται ακινητοποιημένα στα συνεργεία της ΥΤΕΒΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα.
- Οι συνάδελφοι βάζουν από την «τσέπη» τους χρηματικά ποσά, πολλές φορές, για να επισκευάσουν οι ίδιοι συντομότερα το όχημα της    Υπηρεσίας τους.
- Η γραφειοκρατία εμποδίζει τη σύντομη επισκευή των περιπολικών.
- Στη Θεσ/νίκη σε γεωγραφικούς τομείς 3 Αστυνομικών Τμημάτων, εξέρχεται μόνο 1 περιπολικό ανά 8ωρη βάρδια.
- Ενδεικτικά στα Α.Τ. Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, Τούμπας – Τριανδρίας και Πυλαίας (περίπου το 1/3 του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσ/νίκης), κινείται μόνο 1 περιπολικό από αυτές τις Υπηρεσίες της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσ/νίκης.
- Το σοβαρό κενό αστυνόμευσης, ευτυχώς, το καλύπτουν οι περιπολίες των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Θεσ/νίκης, δηλαδή οι ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και Ζ, και τα περιπολικά του γνωστού «100″.
- Ο μέσος όρος λειτουργίας των περιπολικών της Θεσ/νίκης είναι περίπου 10 έτη (με πολλές χιλιάδες χλμ.).
- Η ΓΑΔΘ έχει έλλειψη 1.400 αστυνομικών, πάνω από το 25% της υπάρχουσας οργανικής δύναμης (αξίζει να αναφερθεί βέβαια ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί από το Α.Ε.Α. η κατανομή της μείωσης των 6.700 κενών θέσεων Αστυφυλάκων του αρθ. 41 του ν. 4249/2014, κάτι που φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να τα υιοθετήσει η παρούσα πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας).
- Σε μικρά χωριά εκτός της πόλης αναγκάζονται οι πολίτες να κάνουν μόνοι τους περιπολίες, ως σεκιούριτι, όπως π.χ. σε περιοχές του Α.Τ. Λαγκαδά, διότι εξέρχεται 1 μόνο περιπολικό για όλη την περιοχή των Α.Τ. Λαγκαδά, Ασσήρου και Σοχού).
 
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗ Σ.Κ.Α.Υ. ΠΑΝΤΟΥ:
ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 

Η Οργανωτική – Συντονιστική Επιτροπή της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης
«πρώτα ο συνάδελφος»

skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis