Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
09:14 | 23/06/2022

Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το τριήμερο 14 με 16 Ιουνίου 2022, στο Αεροδρόμιο Τατοΐου, στη Δεκέλεια Αττικής.

Οι αγώνες που διοργανώθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκαν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Λέσχης Δοκίμων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στο Τατόι. Συμμετείχαν 27 αθλητές και μία αθλήτρια, από τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα - Ακτοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώμα.

289279158-729956268217884-8713528104220611327-n.jpg
Διαβάστε επίσης

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού, είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Διεθνής Μαιτρ (IM), Υπαστυνόμος Β΄ Αναστάσιος Κ. Παυλίδης της Ελληνικής Αστυνομίας, αήττητος με 8 βαθμούς (7 νίκες και 2 ισοπαλίες) σε 9 αγώνες.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ανθυπολοχαγός (Ο) Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος του Στρατού Ξηράς, ενώ 3ος αναδείχθηκε ο Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις θέσεις 4η, 5η και 6η ισοβάθμησαν με 6 βαθμούς επίσης ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Σεφέρης του Λιμενικού Σώματος, ο Αρχιφύλακας Βασίλειος Τσιλουχάς της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεθνής Μαιτρ Γυναικών, Υπαρχιφύλακας Αικατερίνη Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος ισχυρότατοι σκακιστές, σε όλη τη διάρκεια των εννιά γύρων του Πρωταθλήματος παίχτηκαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, αλλά κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες χάρηκαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης, που έχει γίνει θεσμός και διεξάγεται σε ετήσια βάση με τη φροντίδα του ΑΣΑΕΔ.

Η Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα σε λίγες μέρες θα διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο στο Πρωτάθλημα του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στην Εσθονία από τις 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2022.

metrosport.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis