Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 23/12/2019

Το Σάββατο 21-12-2019 αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αναστάσιο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ και τον Α’ Αντιπρόεδρο Ιωάννη ΚΟΥΝΙΟ πραγματοποίησε συνάντηση με το Βουλευτή Σερρών και Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Υπουργού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών για ευχές στο Αστυνομικό Προσωπικό ενόψει εορτών.

Στη συνάντηση η οποία έλαβε χώρα στο γραφείο και παρουσία του Διευθυντή της Δ.Α. Σερρών Α/Δ’ κ. Δημήτριου ΜΙΚΡΟΥ & του Α’ Υποδ/ντη Α/Δ’ κ. Ευάγγελου ΤΣΙΩΤΑ, αναλύθηκε εκτενώς στον κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ το πρόβλημα που ανέκυψε με τις δηλώσεις πόθεν έσχες παλαιοτέρων ετών των συναδέλφων μας και το πρόστιμο των εκατό (100) Ευρώ που πρέπει αυτοί να καταβάλλουν για κάθε έτος εξαιτίας της μη εκ νέου οριστικοποίησης των δηλώσεων ετών 2016 & 2017.

Από τον κ. Υπουργό αιτηθήκαμε την παρέμβαση του σε θεσμικό επίπεδο για την απάλειψη και διαγραφή αυτών των προστίμων, κατ’ αναλογία και αντιστοιχία με την απόφαση της επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α Ν.3213/2003 στη συνεδρίαση της 06-11-2019, η οποία προβλέπει και ορίζει τη δυνατότητα διόρθωσης (υποβολή τροποποιητικής δήλωσης) εντός Δεκεμβρίου 2019 σε δηλώσεις για τις οποίες η προθεσμία υποβολής είχε παρέλθει χωρίς την καταβολή προστίμου για τους τους ελεγχόμενους από τη εν λόγω επιτροπή οι οποίοι είναι ο Πρωθυπουργός, Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, Υπουργοί, αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί, Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, οι Περιφερειάρχες & Δήμαρχοι καθώς και οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί Λειτουργοί.

Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα κατόπιν κοινοποίησης του από 04-12-2019 εγγράφου μας, επισημαίνοντας ότι έχει έρθει ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα ΤΣΙΑΡΑ ενημερώνοντας τον για το εν λόγω ζήτημα, καθώς επίσης ότι τη Δευτέρα 23-12-2019 ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και συζήτηση μεταξύ των δύο Υπουργών ευελπιστώντας να δοθεί μια οριστική λύση και ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα αυτό, ενημερώνοντας μετέπειτα την Ένωση μας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis