Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Σηκώνει ελικόπτερα η αστυνομία για να προστατεύσει τις θέσεις των σταθμών φόρτισης
14:40 | 21/08/2022

Οι αρχές επιβολής του νόμου είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να σταματήσουν του οδηγούς αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα να σταθμεύουν σε θέσεις για φόρτιση ηλεκτρικών.

Η αστυνομία στην Βαυαρία της Γερμανίας έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά της κατάληψης των θέσεων στους σταθμούς φόρτισης από αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα (γνωστό και ως ICEing).

Διαβάστε επίσης

ICEing 2

Η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις γερμανικής αρχές δείχνει ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται σε σταθμό ταχυφορτιστών Tesla, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όλους τους παραβάτες ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Η κύρια ιδέα πίσω από τη νέα καμπάνια της γερμανικής αστυνομίας είναι ότι οι σταθμοί φόρτισης αφορούν μόνο τα ηλεκτρικά μοντέλα και φυσικά, μόλις τα τελευταία ολοκληρώσουν την διαδικασία φόρτισης πρέπει να αποχωρούν από το σημείο.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η βαυαρική αστυνομία χρησιμοποίησε ως παράδειγμα έναν σταθμό φόρτισης της Tesla, με ένα ελικόπτερό της να βρίσκεται σταθμευμένο σε θέση για φόρτιση ηλεκτρικού.

Ανάλογα με τη χώρα, οι νόμοι που σχετίζονται με την παράνομη κατάληψη μιας θέσης φόρτισης είναι διαφορετικοί, με τις κυρώσεις να περιλαμβάνουν από χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων, έως και μετακίνηση του οχήματος.

Παράνομος όμως δεν είναι μόνο ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα που στάθμευσε σε θέση φόρτισης, αλλά και ο ιδιοκτήτης ηλεκτρικού που έχει ολοκληρώσει την φόρτιση και εξακολουθεί να καταλαμβάνει τη θέση. Βλέπετε, ο αριθμός των σταθμών φόρτισης εξακολουθεί να είναι περιορισμένος και η πίεση στάθμευσης για φόρτιση αυξάνεται διαρκώς για τα ηλεκτρικά οχήματα. Για αυτό τον λόγο υπάρχουν πρόστιμα για όλες αυτές τις περιπτώσεις από την γερμανική αστυνομία, που κυμαίνονται από 10 έως 55 ευρώ.

Στη χώρα μας, το πρόστιμο για παράνομη στάση και στάθμευση σε θέση φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου ανέρχεται στα 40 ευρώ και συνοδεύεται από αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis