Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΗΠΑ
14:00 | 01/09/2022

Αποκλεισμό από τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων επέβαλλαν οι αρχές σε αστυνομικό τμήμα μικρής πόλης στις Η.Π.Α. λόγω... υπερβάλλοντα ζήλου.

Αν και έχει μόλις 302 μόνιμους κάτοικους, το μικρό χωριό Menifee στο Arkansas των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και την... περιέργεια των αρχών της πολιτείας.

Διαβάστε επίσης

Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός πως, μετά και από σχετική έρευνα, οι αρχές της πολιτείας του Arkansas ανακάλυψαν ότι ο μισός ετήσιος τζίρος που παράγει αυτό το μικρό χωριό προέρχεται αποκλειστικά από την βεβαίωση παραβάσεων του ΚΟΚ και φτάνει σε ποσό που ξεπερνά τα 120.000 δολάρια Αμερικής.

Σύμφωνα και με τον εισαγγελέα της περιφέρειας Tom Tatum, που είχε αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο του Menifee για το έτος 2020, ήταν προφανές ότι οι αστυνομικοί του μικρού χωριού «έκοβαν» έναν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό κλήσεων για παραβάσεις του ΚΟΚ, σε σχέση με άλλες αντίστοιχου μεγέθους κοινότητες.

Σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας του Arkanas, στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει μια πόλη, η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων δεν μπορεί να ξεπερνά το 30% του συνολικού τζίρου. Το Menifee ξεπέρασε αυτό το όριο κατά 60% και τώρα οι αρχές της πολιτείας επέβαλλαν στο αστυνομικό του τμήμα... απαγόρευση στη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων που σχετίζονται με την παραβίαση των ορίων ταχύτητας, η οποία και θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο!

Ο δήμαρχος του Menifee απέδωσε τις ευθύνες στον αρχηγό του αστυνομικού τμήματος ο οποίος αγνόησε εντολή του να μην βεβαιώνει παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, αν τα οχήματα διέρχονται με ταχύτητες έως και 16 χλμ./ώρα (10 μίλια ανά ώρα) πάνω από το όριο. Δήλωσε επίσης ότι ο τζίρος παρουσιάζεται αυξημένος καθώς έχουν γίνει εισπράξεις προστίμων και από προηγούμενες χρονιές.

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί του Menifee δεν μπορούν πλέον να κόψουν κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι διερχόμενοι οδηγοί μπορούν να περνούν από το αμερικάνικο χωριό με... το γκάζι στο πάτωμα αφού στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις της κομητείας αλλά και της πολιτείας.

Πηγή: carandmotor.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis