Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:57 | 15/01/2022

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Στις 13:00 έχει προγραμματιστεί πορείας από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της πόλης. Ως σημείο συγκέντρωσης έχει οριστεί το μνημείο της Καμάρας. Περισσότερες από δέκα συλλογικότητες έχουν απευθύνει κάλεσμα για τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού του ΑΠΘ.

Την τελευταία ημέρα του 2021 η ΕΛ.ΑΣ. κατέλαβε τον χώρο στο φουαγιέ του Τμήματος Βιολογίας, που βρισκόταν στα χέρια των αναρχικών επί 34 χρόνια. Λίγες ημέρες αργότερα οι καταληψίες του Βιολογικού βρήκαν νέα στέγη σε λυόμενη κατασκευή πίσω από το Χημικό. Η Αστυνομία επιχείρησε εκ νέου και εκκένωσε την κατάληψη συλλαμβάνοντας 15 άτομα.

Οι κινήσεις της Αστυνομίας, η οποία έδρασε κατ’ εντολή των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσαν την αντίδραση της αντιεξουσιαστικής κοινότητας. Μέχρι σήμερα ο χώρος της αναρχίας δεν έδωσε την απάντηση που θα ήθελε για την απώλεια ενός ακόμη υπό κατάληψη χώρου. Η Αστυνομία φοβάται ότι σήμερα οι διαδηλωτές θα δείξουν την οργή τους.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από διάφορες υπηρεσίες θα επιστρατευτεί στα μέτρα τάξης που λαμβάνονται για την πορεία. Για την αποφυγή επεισοδίων το σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπει αυστηρή περιφρούρηση της πορείας. Δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων θα πλαισιώσουν τους διαδηλωτές από τη στιγμή της έναρξης της πορείας μέχρι τη λήξη της. Σημαντικό ρόλο θα έχουν ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας, οι οποίες σε περίπτωση επεισοδίων θα επέμβουν για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις ταραξιών. Η Τροχαία θα προχωρήσει σε εκτροπές της κυκλοφορίας για όσο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδήλωση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος προειδοποιεί τα μέλη του

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη του να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους, με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα. Στην ανακοίνωση προτείνεται στους καταστηματάρχες να απομακρύνουν πάσης φύσεως υλικά ή απορρίμματα μπροστά από τα καταστήματά τους για να μην χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές, να ενεργοποιηθούν τα προστατευτικά στόρια και να ανέβουν οι τέντες.

Ο Δήμος μάζεψε τους κάδους απορριμμάτων

Χθες το βράδυ κλιμάκια της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης απομάκρυναν από κεντρικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης όλους τους κάδους απορριμμάτων. Η απομάκρυνση των κάδων έγινε για να μην πυρποληθούν από τους διαδηλωτές. Το ίδιο μέτρο λαμβάνεται στις μεγάλες διαδηλώσεις για τις επετείους του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Πηγή:  thestival.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

 

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis