Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
13:20 | 20/11/2014

 

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν πλέον οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε μέσα από τη φυλακή.

Οι αρχές αρνούνται το δικαίωμά του αφότου ο Ρωμανός αρνήθηκε να νομιμοποιήσει με την παρουσία του τη φιέστα που είχε οργανώσει ο Κάρολος Παπούλιας για τους κρατούμενους που πέρασαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ:

Βεβαιώνω ότι στις 18/11/2014, μεταξύ των ωρών 10:30-11:30 π.μ. εξέτασα, μετά από προβλεπόμενες διαδικασίες, στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, τον κ. Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου, ετών 21, κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, απεργό πείνας. από 10 Νοεμβρίου 2014 ως και σήμερα.

Η σημερινή εξέταση είναι η εξέταση, από την έναρξη της απεργίας πείνας και μεσολάβησε χρονικό διάστημα 5 ημερών.

Ο απεργός πείνας κ. Ρωμανός Νικόλαος αναφέρει μεγαλύτερη αδυναμία και καταβολή από την προηγούμενη φορά που τον εξέτασα. Όσον αφορά την κόπωση επιβεβαιώνεται ότι δημιουργείται πλέον στην ελάχιστη προσπάθεια (έγερση σε όρθια θέση και ολιγόλεπτη παραμονή, βάδιση πολύ μικρής απόστασης). Ο ίδιος αναφέρει περιορισμένη λήψη υγρών, ενώ χθες και σήμερα δεν έλαβε με τα υγρά καθόλου ζάχαρη. Η απώλεια βάρους καταμετρείται στα 6kg (αντιστοιχία που πλησιάζει το 10% του αρχικού σωματικού βάρους (Αρχικό Σ.Β: 74,800kg), Σημερινό Σ.Β: 68,7kg.

Τα Νέα Αντικειμενικά Ευρήματα είναι τα ακόλουθα:

Δέρμα:

Εμφανής έντονη ωχρότης βλεννογόνων, χροιά ιωτερική, με παράταση του χρόνου, τριχοειδής επαναπλήρωσης (πολύ μεγαλύτερος χρόνος από 2’’).

Αντιδρωσία.

Ξηρότητα στοματικού βλεννογόνου, χειλέων και δέρματος.

Όλα τα ανωτέρω συνιστούν αφυδάτωση μετρίου προς σοβαρού βαθμού.

Καρδιαγγειακό Σύστημα:

Αρτηριακή Πίεση σε όρθια θέση: 80/50mmHg

Αρτηριακή Πίεση σε καθιστή θέση: 100/60mmHg

Σφύξεις σε όρθια θέση: 115/1’

Σφύξεις σε καθιστή θέση: 79/1’

Κορεσμός Οξυγόνου: SpO2: 96-97%

Διαπιστώνεται δηλαδή σημαντικού βαθμού ορθοστατική υπόταση και φλεβοκομβική ταχυκαρδία, γεγονός που αιτιάται πλέον αίσθημα δυσφορίας, ζάλης, αδυναμίας και ελαφριάς δύσπνοιας (στην προσπάθεια).

Παρακλινικά: Μέτρηση stick σακχάρου: 58

Ο κ. Ρωμανός Νικόλαος διανύει την εβδομάδα απεργία πείνας και παρουσιάζει έντονες (σχετικά με την διάρκεια της απεργίας) καταβολικές διαταραχές, χρήζει καθημερινού ιατρικού ελέγχου και παρακολούθησης, καθόσον παρουσιάζει σημεία αιμοδυναμικής αστάθειας (πτώση της αρτηριακής πίεσης και ταχυκαρδία), χαμηλή τιμή σακχάρου και πιθανών ηλεκτρολυτικών διαταραχών που δεν ελέγχτηκαν. (δεν έγινε αιμοληψία)

Η επικινδυνότητα της κατάσταση της υγείας του είναι μεγάλη και η ιατρική ετοιμότητα για υποστήριξη πρέπει να έιναι αυξημένη, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών που αποτελούν απειλή για την υγεία και τη ζωή του.

Συνιστώ επανεξέταση από εξωτερικό ιατρό, κάθε δύο μέρες, αν δεν παρουσιαστεί κάτι οξύ στον ενδιάμεσο χρόνο.

ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ

ΓΕΝ. ΙΑΤΡΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α’ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΩΝ

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org


ΠΗΓΗ: info-war.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis