Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 02/02/2021

Ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.:

"Αστυφύλακες των Πανελληνίων και Ειδικοί Φρουροί, ΑΞΙΖΟΥΝ τον σεβασμό μας και τους τον εκφράζουμε απερίφραστα. Αξίζουν την ευγνωμοσύνη της Ελληνικής κοινωνίας που τους την εκφράζει καθημερινά με την εμπιστοσύνη της!!!"

Με υπομονή, παρακολουθούμε έναν περιφερόμενο συνδικαλιστικό θίασο  των δυο-τριών ατόμων, που ανέλαβε να «ακυρώσει» την πρόσληψη των 1.000 νέων συναδέλφων, που αποφάσισε η πολιτεία και δρομολογεί στο άμεσο μέλλον. Να ακυρώσει την πρόσληψη 1.000 νέων παιδιών, που αγωνιούν να υπηρετήσουν την αστυνομία και την κοινωνία μέσα από τις τάξεις των Ειδικών Φρουρών. Στη φρασεολογία τους μάλιστα χρησιμοποιούν ξανά την αποδοκιμασμένη φράση «γυρνάν  την αστυνομία χρόνια πίσω»!

Καταφανώς και ο αγώνας αυτός  είναι υποκριτικός, και όχι πραγματικός. Αν ήταν ειλικρινής και δεν προσπαθούσαν μόνο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των αστυνομικών από τις πανελλήνιες, οι ίδιοι θα είχαν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες όλα τα προηγούμενα χρόνια,  ώστε να αξιοποιήσουν τον Αστυφύλακα των Πανελληνίων ως απαραίτητο, αναγκαίο και μοναδικό για την λειτουργία του Σώματος.

Δεν θα τον περιέπαιζαν, προσθέτοντας στον «σβέρκο» του επιπλέον μήνες εκπαίδευσης, πανηγυρίζοντας για την δήθεν "ανωτατικοποίησή" του. Ο αστυφύλακας των πανελληνίων αξίζει ποιοτικότερης, σοβαρότερης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και σαφώς ποιοτικότερης αξιοποίησης στην Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικά μας ξενίζει το γεγονός ότι, οι ίδιοι δυο-τρεις συνδικαλιστές στην ανάγκη τους να αποτρέψουν την πρόσληψη, εκφράζουν απόψεις που, όλως τυχαίως, ταυτίζονται με εκείνες ακραίων πολιτικών τάσεων, ακόμη και «μπαχαλάκηδων», που εκείνοι μόνο έχουν λόγους να μην αστυνομεύονται οι χώροι των Πανεπιστημίων όπου διαπιστώνεται ανομία.

Μάλιστα, υποστηρίζουν οι ίδιοι, πλέον ξεπερασμένοι συνδικαλιστές,  ότι  θέλουν να προστατεύσουν τον κρατικό προϋπολογισμό από τα έξοδα που απαιτούνται για την πρόσληψη νέων συναδέλφων, εν μέσω πανδημίας. Διερωτόμαστε εύλογα όμως όλοι τα εξής:

v  Για την προστασία του προϋπολογισμού δεν δίνουν τον απαραίτητο αγώνα, ώστε να επιστρέψουν τα "κλεμμένα" χρήματα του μισθολογίου και να επιστρέψουμε στο μισθό του 2012, όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας;

v  Για την προστασία του κρατικού προϋπολογισμού  δεν ξόδεψαν ούτε μελάνι, για την διεκδίκηση έκτακτης αμοιβής για την υπερπροσπάθεια των αστυνομικών απέναντι στην πανδημία;

v  Για την προστασία του προϋπολογισμού δεν αγωνίστηκαν για ένα βαθμολόγιο των πολλών και των «φτωχών», αλλά για ένα βαθμολόγιο των ολίγων και μόνιμα προνομιούχων;

Μάλλον τελικά, υπερισχύει όλων, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Αστυνομίας από τους Ειδικούς Φρουρούς!

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι τα ίδια επιχειρήματα εκφράστηκαν προ πολλών ετών και για τη ΔΙ.ΑΣ,  για τη ΔΕΛΤΑ-ΔΡΑΣΗ, την ΕΚΑΜ, ακόμα και τις ΟΠΚΕ,  θεωρώντας ακατάλληλους του Ειδικούς Φρουρούς να  υπηρετήσουν εκεί. Μάλιστα και τότε τους  θεωρούσαν «αναλώσιμους », απέναντι στο έγκλημα και στους κακοποιούς, αλλά διαψεύσθηκαν παταγωδώς, μιας και αποτελούν «κοσμήματα» της ΕΛ.ΑΣ αυτές οι υπηρεσίες. Δυστυχώς, ενώ αυτά διατυπώνονταν και εκφράζονταν από συνδικαλιστές προηγούμενων δεκαετιών, τα ίδια σκουριασμένα και παρωχημένα λόγια εκφράζονται από υποτίθεται νέους συνδικαλιστές!

Αναρωτιόμαστε όμως, πως γίνεται να υβρίζουν και να συκοφαντούν τους Ειδικούς Φρουρούς, πριν ακόμα  προσληφθούν, αλλά και για οχτώ χρόνια που παραμένουν Ειδικοί Φρουροί και όταν ονομαστούν αστυφύλακες να τους «λατρεύουν»; Μάλλον τότε, είναι εν δυνάμει συνδρομητές και ξεχνιέται το «κακό» παρελθόν τους.

Θεωρούμε  δεδομένο, ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας μετά από αυτά τα υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια, να τους  αποδοκιμάσουν με πράξεις  και οι τελευταίοι αστυνομικοί που προέρχονται  από Ειδικούς Φρουρούς.

Για να μην μακρηγορούμε, η ιστορία των περίπου 20 ετών φαίνεται να μην δίδαξε κάποιους ότι δεν υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν διαχωρισμοί. Δεν υπάρχουν αντιδικίες, διαψεύδοντας όποιον επιχείρησε να προδικάσει εμφυλίους και έριδες.  Το «πεζοδρόμιο», το «ταύτην», αλλά κυρίως η κάνη του όπλου του κακοποιού,  είναι ο εχθρός όλων μας,.

Αστυφύλακες των Πανελληνίων και Ειδικοί Φρουροί ΑΞΙΖΟΥΝ τον σεβασμό μας και τους τον εκφράζουμε απερίφραστα. Αξίζουν την ευγνωμοσύνη της Ελληνικής κοινωνίας και τους την εκφράζει καθημερινά με την εμπιστοσύνη της !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis