Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:19 | 28/10/2022

Με την αποχώρηση της Φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η παρέλαση των πολιτικών τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έλαβε θέση η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε η διέλευση των μηχανοκίνητων στρατιωτικών τμημάτων, με πρώτη τη στρατονομία.

Η παρουσίαση των αρμάτων μάχης του ελληνικού στρατού εντυπωσίασε το κοινό που έχει κατακλύσει την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Ερπύστριες ταρακούνησαν την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με πλήθος κόσμου από δρόμους και μπαλκόνια να χειροκροτεί τους συμμετέχοντες στην παρέλαση.

Διαβάστε επίσης

Στην παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων ξεχώρισαν τα Γερμανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1Α3 που κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους.

Τα δέκα από τα 40 οχήματα ΤΟΜΑ, που ανήκαν στην γερμανική Rheinmetall και έχει επιθεωρήσει επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, μέσα από διακρατική συμφωνία, περνούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, καθώς συνδυάστηκαν με την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, πεπαλαιωμένων ΒΜΡ-1 Ost στην Ουκρανία και αυτά είναι που αντικαθιστούν στο ελληνικό οπλοστάσιο.

thestival.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis