Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 11/02/2021

Υψηλό προβάδισμα 17,3% υπέρ της ΝΔ στην Αττική δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political, από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει στην Περιφέρεια Αττικής ποσοστό 38,8% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μια διαφορά της τάξης του 17,3%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με ποσοστό 4,6%, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 4,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ελληνική Λύση με 2,8% και το ΜέΡΑ25 με 2,3%.

 

 

 

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν, επίσης, από την αξιολόγηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στην Α' Αθηνών, όπως καταγράφηκαν στην έρευνα. Πρώτος στις απαντήσεις των πολιτών έρχεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με ποσοστό 25,9%. Δεύτερος είναι ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών) και ακολουθεί ο υφυπουργός Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος με 16,4%.

 

 

 

 

Πρώτος στην αξιολόγηση των πολιτών στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας είναι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με ποσοστό 30,9%, ενώ ακολουθεί με 26,9% ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και τρίτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 12,9%.

 

 

 

 

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, πιο δημοφιλής είναι ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος με 31,5% και ακολουθεί με 22,6% ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεύτερος σε δημοφιλία σε αυτό τον τομέα έρχεται… ο κανένας με 24,6%!

 

 

 

 

Στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, οι ερωτηθέντες δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με 35,4%, όσο και από τον δημοφιλή πρώην δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, που έρχεται δεύτερος με ποσοστό 10,4%.

 

 

 

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έρχεται πρώτος στην Ανατολική Αττική με ποσοστό 30,8%, ενώ δεύτερη είναι η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου με 18,4%. Ας σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο δεν περιλαμβάνεται ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική.

 

 

 

 

Aίσθηση προκαλούν τα ευρήματα της έρευνας για τις επιδόσεις των κυβερνητικών βουλευτών στη Δυτική Αττική, καθώς το 34,2% των ερωτηθέντων προτίμησε το «δεν ξέρω / δεν απαντώ», ενώ το 25,9% απάντησε «κανένας»! Αυτά τα δύο είναι και τα υψηλότερα ποσοστά αναφορικά με τον Τομέα της Δυτικής Αττικής, ενώ ακολουθούν με ισοβαθμία ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος με ποσοστό 13,6% έκαστος.

 

 

 

 

Στην Α΄ Πειραιώς πρώτος έρχεται ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος με 36,8% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Μανωλάκος με 12%, ενώ ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 21,9% επέλεξε να μην απαντήσει.

 

 

 

 

Πρώτος στις αξιολογήσεις των ερωτηθέντων πολιτών στην Β’ Πειραιώς έρχεται ο δημοσιογράφος και βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος με 38,6% και δεύτερος ο παλαιός κοινοβουλευτικός του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης με 11,3%. Υψηλά ποσοστά, πάντως, κατέχουν τόσο ο… κανένας (19,1%), όσο και το «δεν ξέρω / δεν απαντώ» (31%).

 

 

 

 

Σαρώνει ο Χρυσοχοίδης

Ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, είναι εκείνο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό όλων στην έρευνα. Πρόκειται για τον εξωκοινοβουλευτικό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που καταγράφει ποσοστό 51% στο Δυτικό Τομέα. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι εάν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, θα κατέγραφε επίσης επιτυχία, καθώς οι ερωτηθέντες τον κατέταξαν δεύτερο με 34,3%, με πρώτο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με 49,8%.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis