Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 26/11/2023

26-11-1985 : Αρχ.Νικόλαος Γεωργακόπουλος - Θανάσιμος τραυματισμός από  παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. | ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Αρχιφύλακας Νικόλαος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε το 1961 στην Ηλεία και το 1985 υπηρετούσε ως Αστυφύλακας στις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. 
 
Σαν σήμερα στις 26 Νοεμβρίου του 1985, η τρομοκρατική οργάνωση «17 ΝΟΕΜΒΡΗ», με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο – βόμβα (μια μέθοδο που χρησιμοποίησε τότε για πρώτη φορά), χτύπησε λεωφορείο των τότε ΜΑΤ, κοντά στο ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ», με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 25χρονος Αρχιφύλακας ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος και να τραυματιστούν άλλοι 14 Συνάδελφοί μας, εκ των οποίων σοβαρότερα από όλους ο Αστυφύλακας ΛΟΥΡΙΔΑΣ Νικόλαος, ο οποίος σε μια συνέντευξή του το 2010, σε ηλικία 49 ετών, περιγράφει την επίθεση και τα όσα έζησε από τότε: 
 
«Καθόμουν από την πλευρά του παγιδευμένου αυτοκινήτου και δίπλα μου βρισκόταν ο αρχιφύλακας Νίκος Γεωργακόπουλος που σκοτώθηκε ακαριαία. Θυμάμαι μόνο την έκρηξη. Όλοι με θεωρούσαν κλινικά νεκρό. 
 
Είχε ρωτήσει για μένα και ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και οι γιατροί δεν μου έδιναν ελπίδα. Συνήλθα έπειτα από 50 ημέρες. Ήμουν ποδοσφαιριστής και αποδείχθηκε ότι είχα γερή κράση. Τα επόμενα οκτώ χρόνια έκανα εννέα σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι, τις επτά στη Γερμανία και στην Αυστρία. 
 
Συνολικά έκανα 12 ταξίδια στο εξωτερικό για την αποκατάσταση της υγείας μου. Έχω φύγει πλέον από την ΕΛ.ΑΣ., έχω παντρευτεί και είμαι πατέρας τριών παιδιών. Όμως τα προβλήματα υγείας, 25 χρόνια μετά την έκρηξη, δεν με έχουν εγκαταλείψει».
 
Σήμερα μετά από τόσα χρόνια, κανένα από τα μεγάλα κανάλια δεν θα αφιερώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο για το τραγικό συμβάν, καθώς και καμία μεγάλη εφημερίδα δεν θα γράψει ούτε μια λέξη γι’ αυτό. Βλέπετε οι Συνάδελφοί μας δεν ήταν ούτε ψευτοεπαναστάτες, ούτε παιδιά πλουσίων οικογενειών, αλλά Αστυνομικοί από φτωχές οικογένειες και γι’ αυτούς δεν περισσεύει κανένα δάκρυ. 
 
Η «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» για τη δολοφονία του Νίκου Γεωργακόπουλου και τους τραυματισμούς των υπόλοιπων Συναδέλφων μας έγραψε, πέρα όλων των άλλων, στην προκήρυξη που ακολούθησε το χτύπημα και τα εξής: «Έτσι η σημερινή μας ενέργεια είναι επιπλέον και μια δυναμική αντίσταση σ' αυτή τη διαδικασία κοινωνικού εκφασισμού που καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που οδηγεί στη θριαμβευτική επάνοδο μιας σκληρής ημιφασιστικής δεξιάς. Για τη λαϊκή εξουσία και το σοσιαλισμό. 
 
Ο αγώνας συνεχίζεται. Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη Αθήνα 26-11-85».
 
Για ποιο λόγο τώρα ήταν υπόλογοι οι Συνάδελφοί μας για όλα τα παραπάνω, μόνο οι νοσηροί εγκέφαλοι και οι ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες αυτών που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία το γνωρίζουν. Με το θάνατο του Νίκου Γεωργακόπουλου, ούτε η «επανάσταση» που ονειρεύονταν ήρθε, ούτε τίποτα άλλο έγινε. 
 
Επρόκειτο για μια στυγνή δολοφονία μεταμφιεσμένη με έναν ψευτοϊδεολογικό μανδύα, και το μόνο που έμεινε είναι το πένθος της οικογένειάς του, καθώς και ο αγώνας των υπόλοιπων Συναδέλφων μας για να αναρρώσουν.
 
Στον Αστυφύλακα Νικόλαο Γεωργακόπουλο απονεμήθηκε μετά θάνατον επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Αρχιφύλακα.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis