Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 16/07/2020

Σαν σήμερα το 2014 συλλαμβάνεται τραυματισμένος από την Ελληνική Αστυνομία ο  Νίκος Μαζιώτης.

Στη συμπλοκή τραυματίστηκαν επίσης ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες.

Με πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης κυκλοφορούσε ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης και με τα στοιχεία αυτά νοίκιασε αυτοκίνητο μάρκας Χιουντάι με το οποίο διέπραξε και ληστεία, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τότε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτριος Τσακνάκης.

Ο  Ν. Μαζιώτης εντοπίστηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου  με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά,  στο πλαίσιο ειδικής αστυνομικής δράσης που είχαν αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.  Ζητήθηκε η συνδρομή της ΔΙΑΣ προκειμένου να τον ελέγξουν. Η πρώτη επαφή της ομάδας ΔΙΑΣ με τον Νίκο Μαζιώτη έγινε στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης. Στη θέα της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε μία φορά και συνέχισε προς την πλατεία Μοναστηρακίου.

Εκεί ακριβώς, όταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές με πιστόλι USP που έφερε πάνω του εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Αυτό είχε ως συνέπεια να τραυματιστούν στο σημείο δύο αλλοδαποί υπήκοοι, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός, όλως ελαφρά. Ο μεν Αυστραλός νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό εκτός κινδύνου, με ένα όλως ελαφρό τραύμα στον αστράγαλο από εξοστρακισμό σφαίρας, ο δε Γερμανός συνέχισε την κρουαζιέρα του.

Ακολούθως ο Νίκος Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως. Εκεί, όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίζεται από τις δυνάμεις, έστρεψε το όπλο του εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ και πυροβόλησε δύο φορές.

Οι σφαίρες έπληξαν έναν ειδικό φρουρό, που εκτελούσε υπηρεσία διατεταγμένη στο σημείο για το παρεμπόριο και πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του της ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα η μία από τις σφαίρες να τον πλήξει στον αριστερό μηρό και να έχει ένα διαμπερές τραύμα επιπόλαιο, η δε δεύτερη σφαίρα να τον χτυπήσει στην κοιλιακή χώρα.

Τότε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο και τραυμάτισε τον Νίκο Μαζιώτη στον αριστερό βραχίονα.

Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis