Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 16/02/2024
Στις 16 Φεβρουαρίου 2001, ο κρατούμενος των φυλακών κορυδαλού Κώστας Πάσσαρης, μεταφέρεται με συνοδεία 3 αστυνομικών στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας στην Αθήνα.
 
(Τις προηγούμενες ημέρες, ο Πάσσαρης παραπονιόταν στους αστυνομικούς φρουρούς της φυλακής, πως έπασχε απο επιληπτικές κρίσεις. Έτσι αποφασίζεται η μεταφορά του Κώστα Πάσσαρη στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.)
 
Ο δεμένος με χειροπέδες Κώστας Πάσσαρης, καταφέρνει (άγνωστο πως), να προμηθευτεί ένα περίστροφο, με το οποίο θα πυροβολήσει τους 3 αστυνομικούς που τον συνόδευαν, σκοτώνοντας τον Αρχιφύλακα Αθανάσιο Δρακόπουλο και τον Αρχιφύλακα Αλεβιζόπουλο Διονύσιο, και τραυματίζοντας σοβαρά τον 32χρονο ειδικό φρουρός Ανδρέα Φυσέκη, από μία σφαίρα που καρφώθηκε στον πνεύμονά του.
 
Ήταν ένα έγκλημα που συγκλόνησε το πανελλήνιο και εδρέωσε τον Κώστα Πάσσαρη σαν ένα απο τους πιό επικίνδυνους κακοποιούς που υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα.
 
Σήμερα κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκέρλας στη Ρουμανία.
 
Πάσσαρης: "Ο Κόσμος Θα Ήταν Καλύτερος Αν Δεν Είχα Γεννηθεί" | Star.gr
Αρχιφύλακας Δρακόπουλος Αθανάσιος
 
Ο Αρχιφύλακας Αθανάσιος Δρακόπουλος γεννήθηκε το 1954 στην Μεσσηνία και υπηρετούσε στην Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
 
Στις 16 Φεβρουαρίου 2001, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά του κρατουμένου Κώστα Πάσσαρη, τον οποίο είχε μεταγάγει από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Αρχιφύλακα Διονύσιος Αλεβιζόπουλος. 
 
Δεν άντεξε ο 49χρονος αρχιφύλακας Δ.Αλεβιζόπουλος | in.gr
Αρχιφύλακας Αλεβιζόπουλος Διονύσιος
 
Ο Αρχιφύλακας Διονύσιος Αλεβιζόπουλος γεννήθηκε το 1952 στην Μεσσηνία και υπηρετούσε στην Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
 
Στις 16 Φεβρουαρίου 2001, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, τραυματίστηκε βαριά από τα πυρά του κρατουμένου Κώστα Πάσσαρη, τον οποίο είχε μεταγάγει από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Αρχιφύλακα Αθανάσιο Δρακόπουλο. Ο Αρχιφύλακας κατέληξε την επόμενη μέρα.
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis