Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 01/02/2024

Το παρακάτω κείμενο είχε αναρτηθεί στο παρελθόν από τον κ. Θεόδωρο Διαμάντη στα social media:

Αντί μνημοσύνου, στον ηρωικό Αστυφύλακα ΑΔ 123 ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ που άφησε την τελευταία του πνοή νύκτα, στο παγωμένο προαύλιο της Ευαγγελικής Σχολής, από σφαίρα κακοποιού, υπερασπιζόμενος, τον πολίτη,και την ευγενή γεμάτη θυσίες παράδοση του Σώματος της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ, μη φειδόμενος την ίδια του την ζωή.

1

ΑΘΑΝΑΤΟΣ, ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ .

ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Την 04.οο ώρα της 1-2-1983, άγνωστο άτομο γίνεται αντιληπτό από γείτονες, να έχει διαρήξει θύρα περιπτέρου στην οδό Λέσβου -Αγ.Σοφίας [ΛΔ Α\Τ] και ειδοποιείται η Αμεση Δράση. Αμέσως κατέφθασαν περιπολικά αυτ\τα, το δε άτομο τράπηκε σε φυγή , ακολουθούμενο όμως απο τον Αστυφ ΑΔ123, ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ.

Σε μικρή απόσταση από το περίπτερο,ήταν ο μανδρότοιχος της Ευαγγελικής Σχολής,τον οποίον υπερπηδά ο ύποπτος ,ακολουθούμενος πάντα από τονΑστυφύλακα,ο οποίος καταφέρνει και του αποσπά μια τσάντα, που όπως διαπιστώθηκε περιείχε μεγάλο αριθμό διαρρηκτικών εργαλείων.

Ο ύποπτος,καταδιωκώμενος εισέρχεται στην βιβλιοθήκη της σχολής ,σπάζοντας το τζάμι του παραθύρου. Και εκεί έστησε καρτέρι.

Μόλις ο Αστυφ.ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ,έφτασε έξω από το παράθυρο και σε απόσταση περίπου ενός μέτρου ,ο εγλωβισμένος ύποπτος πυροβόλησε με πιστόλι ''45άρι'',τραυματίζοντας θανάσιμα τον Αστυφύλακα,ο οποίος έκανε λίγα βήματα στο προαύλιο και έπεσε. Μετεφέρθει στο Λαικο Νοσοκομείο ,αλλά ήδη είχε περάσει στον κόσμο των Αθανάτων . Ο δράστης πάνω στην σύγχυση διέφυγε ,όχι μόνο από τον τόπο, αλλά μετ ολίγον, την 0815 ταξίδευσε αεροπορικώς για Ζυρίχη.

Σύντονες, ταχύτατες, ενέργειες, σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Αστυνομικής πρακτικής, των ανδρών του νεοσύστατου Γραφείου ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ, της Υ.Γ.Α.Αθηνών στο οποίο είχα την μεγίστη τιμή να είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη, [ πρωτοπορία και καινοτομία της Α.Π] και το οποίο ασχολούνταν μόνο με αδικήματα κατά της Ζωής, όχι μόνο ταυτοποίησαν σε μόλις δύο περίπου ημέρες τον δράστη, του αποτρόπαιου εγκλήματος, αλλά εξακρίβωσαν και τις κινήσεις του.

Επρόκειτο για σεσημασμένο, διωκώμενο, κακοποιό,δράστη και άλλων διαρρήξεων. Σήμα στην INTERPOL και μέσα στην θλίψη μας, το απαντητικό σήμα μας εγνώρισε οτι ο δράστης εκρατείτο από τις Αρχές του Βελγίου για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών, αλλά τώρα ήδη είχε εκδοθεί και αποσταλλεί αρμοδίως και σχετικό ένταλμα συλλήψεως.


ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis