Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:45 | 28/06/2018

Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας γίνεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους την Ηριάννα και τον Περικλή, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δυο είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, αν και η υπεράσπιση χαρακτηρίζει τα στοιχεία σε βάρος τους ελλειπή και αποσπασματικά. Ηριάννα και Περικλής εδώ και ένα χρόνο παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές, αναμένοντας την τελική απόφαση.

Στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή βρίσκονται αλληλέγγυοι και οργανώσεις της αριστεράς, με κάλεσμά τους για συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εφετείο Αθηνών.

[custom:google-ads]

Να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής, όπως και πρωτοδίκως,  για την συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση και την προμήθεια οπλών και πυρομαχικών, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την πρότασή της προς τους δικαστές.

Τα όσα είπε προκάλεσαν αρκετές φορές την αντίδραση του ακροατηρίου, κυρίως με την έναρξη της πρότασης της, όταν θέλησε να απαντήσει σε ανώνυμους επιστολογράφους της ιστοσελίδας indymedia, οι οποίοι σχολίαζαν τις ερωτήσεις της προς τους κατηγορούμενους και μάρτυρες. 

Η εισαγγελική λειτουργός  στην πρότασή της «στήριξε» την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΔΕΕ για το dna, λέγοντας ότι είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Μάλιστα όσον αφορά το εργαστήριο  υποστήριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη. 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Διαβάστε επίσης

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis