Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:00 | 24/08/2022

Συγκλονίζει τη Βρετανία ο θανάσιμος πυροβολισμός της εννιάχρονης Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ μέσα στο σπίτι της στο Λίβερπουλ σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών από αδίστακτους εγκληματίες.

Η 9χρονη Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ έπεσε νεκρή το βράδυ της Δευτέρας (22/8) μέσα στο σπίτι της στο Λίβερπουλ, καθώς ένας ένοπλος φέρεται να κυνηγούσε το θύμα του στο κτήριο, μετά απο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Διαβάστε επίσης

Η μικρή είναι πιθανότατα το τραγικό θύμα ενός φαύλου πολέμου μεταξύ «άγριων» γκάνγκστερ στο Λίβερπουλ, ο οποίος συνεχίζεται εδώ και εβδομάδες. Δολοφονήθηκε παράλογα και αδίστακτα από έναν μασκοφόρο ένοπλο, αφού ένας 35χρονος -που ήταν εντελώς άγνωστος στην οικογένειά της αλλά γνωστός στην αστυνομία για την εγκληματική του δράση- εισέβαλε στο σπίτι της στη λεωφόρο Kingsheath, στην περιοχή Ντόουβκοτ του Λίβερπουλ το βράδυ της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από έναν δράστη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η μητέρα της Σέριλ Κόρμπελ, 46 ετών, πυροβολήθηκε στον καρπό καθώς προσπαθούσε να κλείσει την πόρτα στον ένοπλο, ενώ η Oλίβια, η οποία στεκόταν πίσω τηςδέχθηκε πυρά στο στήθος. Σε μία τραγική λεπτομέρεια της δολοφονίας που συγκλονίζει τη χώρα, η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ αποκάλυψε ότι οι φίλοι του θύματος τον πήραν με ένα Audi και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αφήνοντας το παιδί να πεθάνει στην αγκαλιά της μητέρας του.

Οι γείτονες υποστήριξαν τώρα ότι η επίθεση μπορεί να συνδέεται με τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί σε παιδική χαρά λίγα μέτρα από το σπίτι της Oλίβια στις 8 Αυγούστου, μόλις πριν από δύο εβδομάδες, όταν ένοπλοι που επέβαιναν σε ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο πυροβόλησαν έναν άνδρα με ηλεκτρικό ποδήλατο. Κανείς δεν έχει συλληφθεί για το περιστατικό.

Ένας ντόπιος είπε: «Ήταν απλώς αθώοι άνθρωποι, αυτό είναι που το κάνει 10 φορές χειρότερο. Ήταν ήσυχοι, αξιοσέβαστοι άνθρωποι. Γνωρίζοντας ότι κάποιος πυροβολήθηκε μόνο και μόνο επειδή άνοιξε την πόρτα. Δεν είναι σωστό. Ήταν τα ίδια άτομα που συμμετείχαν στο πυροβολισμό πριν από μερικές εβδομάδες στο πάρκο Akers Hall. Ξέρουμε ότι ήταν. Είναι δύο αντίπαλες συμμορίες που κυνηγούν η μία την άλλη».

Μια γυναίκα είπε στην The Telegraph: «Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που συμμετείχαν στο πυροβολισμό την άλλη εβδομάδα, το ίδιο αυτοκίνητο. Είναι απλά ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Όλο αυτό ειναι άσκοπο»

Ο θάνατος της μικρής Ολίβια είναι ο τρίτος θανατηφόρος πυροβολισμός στο Λίβερπουλ μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, και έρχεται μετά τη δολοφονία ενός δημοτικού υπαλλήλου πριν από 48 ώρες. Η 9χρονη κατά τραγική σύμπτωση δολοφονήθηκε 15 χρόνια μετά τον πυροβολισμό του 11χρονου Ρις Τζόουνς στο Κρόξτεθ.

 

Η Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ, πήγαινε στο Καθολικό σχολείο St Margaret Mary. Η διευθύντρια του συγκροτήματος είπε: «Η σχολική μας κοινότητα είναι συντετριμμένη από τη θλιβερή απώλεια της Ολίβια. Είμαστε σε σοκ και δυσπιστία μετά απο τα τραγικά νέα. Ήταν ένα πολύ αγαπημένο μέλος του σχολείου μας. Είχε ένα όμορφο χαμόγελο, μια υπέροχη αίσθηση του χιούμορ και μια έντονη προσωπικότητα. Ήταν καλόκαρδη και έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τους άλλους. Της άρεσε να παίζει και πρόσφατα συμμετείχε στη σχολική παραγωγή του Μάγου του Οζ»

Στο σημείο της δολοφονίας υπάρχουν κάρτες με μηνύματα και λουλούδια. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομικός Σερένα Κένεντι απηύθυνε έκκληση στα «μέλη της εγκληματικής αδελφότητας» να «εξετάσουν τις συνειδήσεις τους» και να αναγνωρίσουν τον δολοφόνο της Oλίβια.

«Θα έχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν. Η δολοφονία ενός εννιάχρονου παιδιού είναι μια απόλυτη τραγωδία και ξεπερνά κάθε όριο, και θα τους παροτρύνω να κάνουν το σωστό, ώστε να βάλουμε αυτό το άτομο πίσω από τα κάγκελα».

«Αν οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν μπροστά, μπορούμε να κάνουμε αυτές τις συνομιλίες εμπιστευτικά», είπε. «Παρακαλώ εμφανιστείτε και αφήστε μας να συνεργαστούμε μαζί σας, ώστε να αισθάνεστε σίγουροι ότι θα μας δώσετε αυτές τις πληροφορίες και να μην φοβάστε τα αντίποινα».

Η αδικοχαμένη 9χρονη με τη μητέρα της

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τον «φρικτό, παράλογο πυροβολισμό», αποκαλώντας τον «ασύλληπτη τραγωδία» και υποσχέθηκε στην αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ «ό,τι χρειάζεται για να συλλάβει τους υπεύθυνους και να εξασφαλίσει δικαιοσύνη για την Ολίβια». Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ είπε ότι η αστυνομία έχει την «πλήρη υποστήριξή της».

Η Άσλει Ντέιλ, η οποία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Κυριακή, επίσης δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος, αλλά θύμα «λανθασμένης ταυτότητας», πιστεύει η αστυνομία. Συγκλονιστικά, ο 16χρονος αδερφός της, Λιούις σκοτώθηκε ο ίδιος από πυροβολισμούς επτά χρόνια πριν από μια συμμορία που τον μπέρδεψε για αντίπαλο. Η αστυνομία δεν έχει συνδέσει τις δολοφονίες των αδελφών, ούτε πιστεύει ότι ο θάνατος της Ντέιλ συνδέεται με τη δολοφονία της Ολίβια.

Οι δολοφονίες προκάλεσαν οργή στο Λίβερπουλ. Η δήμαρχος της πόλης, Τζόαν Άντερσον, απευθυνόμενη στην οικογένεια του δολοφονημένου κοριτσιού, είπε: «Αυτό είναι απολύτως καταστροφικό. Ο πόνος που πρέπει να νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητος. Αυτή είναι μια τραγωδία που θα συνταράξει τις κοινότητές μας».

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis