Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:59 | 08/07/2022

Επίθεση στο σπίτι του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη, στη Βούλα, πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα» τα ξημερώματα.

Ομάδα ατόμων, προκάλεσαν βανδαλισμούς στην είσοδο γράφοντας συνθήματα στον τοίχο, ενώ πέταξαν και τρικάκια.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ρουβίκωνας αφορμή στάθηκε η «δίωξη των αγωνιστών Ν. Ποργιώτη και Γ. Καλαϊτζίδη με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της "φθοράς ιστορικού μνημείου" για την επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας με μπογιές στη Βουλή, στις 21 Μάη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.  

«Η Ελευθερία, η Δημοκρατία, οι Θεσμοί δεν εκβιάζονται, δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται», έγραψε ο κ. Μυλωνάκης στο Twitter .

Καταδίκη της επίθεσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Εξωτερικών

«Ύπουλα, μέσα στο σκοτάδι, με άνανδρο στόχο σπίτια και οικογένειες, δεν πετυχαίνουν τίποτα άλλο παρά μόνο τη διαρκή αποδοκιμασία και καταδίκη τους από την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας καταδικάζοντας τη στοχοποίηση σπιτιών βουλευτών και την επίθεση στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα της Βουλής. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «η επίθεση στην οικία του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη είναι μία ακόμη θρασύδειλη ενέργεια που πρέπει να τύχει της αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας».

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis