Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:46 | 04/08/2021

Του Ρίζου Κωνσταντίνου, Ειδικού Γραμματέα Τύπου & Μ.Μ.Ε. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.


Καθ’όλη την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιείται από όλες τις Κυβερνήσεις, σύμφωνα με την επικαιρότητα αλλά και με τα γεγονότα που συμβαίνουν συνήθως στην Χώρα μας, ως το ανάχωμα μεταξύ Κυβερνήσεων και Κοινωνίας.

Τις περισσότερες φορές έπειτα από τις σχετικές Κυβερνητικές εισηγήσεις – προτάσεις, οι εντολές και οι κατευθύνσεις που δίνονται από την Ηγεσία μας, δίνονται με τρόπο γρήγορο και λανθασμένο, πυροδοτώντας έτσι κλίμα αντιπάθειας των πολιτών, με αποτέλεσμα ο Αστυνομικός να βρίσκεται απέναντι στην κοινωνία.

Από την άλλη ο Αστυνομικός διατάσσεται να ενεργήσει ως πρόβατο σε σφαγή, δίνοντας τον χώρο και την δυνατότητα σε όσους έχουν αρνητικά κάθε φορά κίνητρα απέναντι στην αστυνομία , να πλήξουν το κύρος  του και όχι μόνο.

Οι συνεχόμενες το τελευταίο διάστημα φραστικές, σωματικές κ.α. επιθέσεις εναντίων συναδέλφων μας, η στοχοποίηση τους από ανθρώπους που αντιπαθούν την αστυνομία και την έννομη τάξη, σε συνδυασμό με τις ολοένα περισσότερες αρμοδιότητες που φορτώνονται οι αστυνομικοί, χωρις να εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους, καλλιεργούν τον φόβο στην καθημερινότητά τους και της οικογένειάς τους, ενώ η ψυχολογική κούραση κυρίως και όχι μόνο η σωματική, έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό τους και όχι μόνο, από την εργασία.

Ως Συνδικαλιστική Ένωση έχουμε κάνει την τελευταία δεκαετία πάμπολλες ενέργειες, στοχεύοντας στην σωστότερη έκδοση διαταγών και τον ορθότερο τρόπο εκτέλεσης τους, ανάλογα βέβαια και με την κατάσταση που επικρατεί, δίχως όμως να θέλουμε να αντικαταστήσουμε την διοίκηση, η οποία παρόλο που συνήθως αποδέχεται το λάθος των διαταγών πάραυτα συνεχίζει το ίδιο τροπάρι, επίσης έχουμε καταδείξει την καθημερινή μάχη του Αστυνομικού σε όποιο πόστο και αν εργάζεται, ενώ με τις προτάσεις μας και με τις εισηγήσεις μας στοχεύουμε πάντοτε στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και στην σωστότερη διαχείρηση του αστυνομικού προσωπικού .

  • Δυστυχώς όμως για εμάς συνάδελφοι, η Διοίκηση η οποία συμβαδίζει με την Πολιτική Ηγεσία κάθε φορά, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό σχεδιασμό, δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα είναι ποτέ σύμμαχος του Έλληνα Αστυνομικού, αλλά τον χρησιμοποιούσε και τον χρησιμοποιεί και για να πραγματοποιήσει όπως προανέφερα τις κοινωνικές αλλαγές που θέλει η εκάστοτε Κυβέρνηση.
  • Δυστυχώς για εμάς, παρά τις τεράστιες προσπάθειές της Ένωσης μας τα τελευταία χρόνια, για απεγκλωβισμό του Αστυνομικού κυρίως της Αθήνας, από αλλότρια καθήκοντα, φορτωνόμαστε με ακόμη περισσότερα και η αντιμετώπιση που έχουμε από την Ηγεσία είναι αριθμητική και όχι ανθρώπινη.
  • Δυστυχώς θα πρέπει κάθε φορά να πραγματοποιούνται παρεμβάσεις μας συνδικαλιστικές, οι οποίες λύνουν και θα λύνουν τα προβλήματα που τις περισσότερες φορές είναι μικρά αλλά σημαντικά.
  • Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για την κοινωνία και για το επάγγελμά μας και νομίζουν ότι ο Έλληνας Αστυνομικός είναι υπεράνθρωπος και ότι είναι εύκολη η αποστολή του και η καθημερινότητα του .

Δυστυχώς…Δυστυχώς…Δυστυχώς… Είναι πολλά τα Δυστυχώς που θα μπορούσα να γράψω και που δυστυχώς ισχύουν, αλλά το πιο σοβαρό απ όλα είναι ότι ο Έλληνας Αστυνομικός έχει γίνει σάκος του μπόξ, παλεύοντας με όλους γύρω του, πάντοτε εκτεθειμένος, έχοντας ως σκοπό το κοινό καλό και την προστασία του πολίτη και της κοινωνίας γενικότερα.

Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν όλοι όσοι θεωρούν πως ο αστυνομικός είναι παιχνίδι και υποχείριο τους, πως είμαστε άνθρωποι με οικογένειες και αξίζουμε το σεβασμό και την ενθάρρυνση της κοινωνίας καθώς είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη δίνοντας την μάχη ενάντια στο έγκλημα και την παραβατικότητα, για δικό του όφελος. Άλλωστε αποδεδειγμένα η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί «άψογα» όπου χρειάζεται, όταν δεν υπάρχουν οι άστοχες και ανούσιες παρεμβάσεις για μικροπολιτικά οφέλη.

Υ.Γ.: Σαν Ένωση καθημερινά, με ζήλο και αυταπάρνηση διεκδικούσαμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα, όποια Κυβέρνηση και να έχουμε απέναντί μας , με μόνο σύμμαχο τον συνάδελφο και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, με όλες μας τις δυνάμεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis