Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 27/09/2021

Την συμμετοχή της στις επικείμενες εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 με ψηφιακά μέσα, δημοσιοποίησε η συνδικαλιστική παράταξη " Προοδευτική Έκφραση Συνοριακών Αστυνομικών " με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρό της Χαρέλα Παναγιώτη.

Η "Προοδευτική Έκφραση Συνοριακών Αστυνομικών" κατείχε ήδη από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες και τις 15 έδρες του οργάνου του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνοντας σχεδόν απόλυτα το σύνολο των ψήφων αφού είχε λάβει το 96% των ψήφων.

 

Διαβάστε εδώ για την " Προοδευτική Έκφραση Συνοριακών Αστυνομικών" :

Πριν από τέσσερα χρόνια, υπήρξε η ανάγκη δημιουργίας μιας νέας συνδικαλιστικής έκφρασης στο χώρο των συνοριακών αστυνομικών, η οποία περιέγραψε λεπτομερώς το στόχο και ανέδειξε την αναγκαιότητα της επικράτησης μιας σύγχρονης και προοδευτικής αντίληψης, όσον αφορά τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος που εκφράζει, αντιπροσωπεύει, αναδεικνύει και προασπίζει τα δικαιώματα των συνοριακών αστυνομικών σε όλη την επικράτεια.
 

Σε μια εποχή όπου οι απώλειες των κεκτημένων, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που επικράτησαν διεθνώς στην πολιτική, την οικονομία, την υγεία, κ.λπ., ήταν πολλές, οι διεκδικήσεις δεν ήταν συστηματικές και ενωτικές από το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η ταυτότητά του στον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εξέλιξη αυτή καθιστά επιτακτική, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη να προκύψει μια υπεύθυνη, δυναμική και εμπνευσμένη φωνή , που θα καταστήσει το συνδικαλιστικό κίνημα άξιο εκπρόσωπο των εργαζομένων και θα εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη.

 

Με αγωνιστική διάθεση, μακρόχρονη εμπειρία, γνώση των προβλημάτων, άριστη επικοινωνία με τους θεσμικούς παράγοντες, επιχειρήματα και όραμα, αλλά κυρίως μέσα από σχέσεις συναδελφικότητας, εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με το συνάδελφο που εκπροσωπεί, η νέα Προοδευτική Συνδικαλιστική Έκφραση των Συνοριακών - Αστυνομικών δεσμεύεται να συνεχίσει να μάχεται δυναμικά και να ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις των καιρών.

Η συνδικαλιστική μας παράταξη «Προοδευτική Έκφραση Συνοριακών Αστυνομικών» αντλεί την ταυτότητά της από τις έννοιες που την προσδιορίζουν :

Προοδευτική, καθότι τοποθετείται με την πλευρά της εξέλιξης, κατατείνει συνεχώς προς αυτήν και την επιδιώκει. Σήμερα είναι αδήριτη αναγκαιότητα, επιτακτικότερη από κάθε άλλη φορά, το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις ετών που το οδήγησαν στην υφαρπαγή των κεκτημένων μέσα από μια αχνή τυπική αντίδραση στη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων, αλλά και έπειτα. 

Είναι αναγκαία η νέα συνδικαλιστική στάση να είναι δυναμική στις διεκδικήσεις, συμπαγής αγωνιστικά, αξιοπρεπής στη συμπεριφορά και να υποστηρίζεται από ανθρώπους με όραμα, πραγματοποιήσιμους στόχους, ειλικρίνεια και σεβασμό στο συνάδελφο, χωρίς προσωπικές στρατηγικές ανάδειξης. Προοδευτική γιατί το μέλλον δεν χαρίζεται και η ανάγκη της προόδου σε ένα περιβάλλον που μετεξελίσσεται είναι επιβεβλημένη.

Έκφραση, είναι το φανέρωμα των σκέψεων και των συναισθημάτων με το λόγο. Στις μέρες μας η έννοιά της έχει χαθεί. Ακούγονται συνήθως κραυγές, ύβρεις, συκοφαντίες και υποτίμηση. Η έκφραση, ως προαπαιτούμενο στο συνδικαλιστικό χώρο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι γέννησης και λειτουργίας της συνδικαλιστικής παρουσίας. Η «έκφραση», που τα τελευταία χρόνια αμφισβητήθηκε αυτή καθ’ αυτή, αλλά και τα όρια της, είναι πλέον αναγκαίο να προβάλλεται χωρίς φόβο, με παρρησία, δυναμικά, με υπεύθυνο λόγο και λογικά επιχειρήματα. Να μπορεί να συνθέτει και να προωθεί ρεαλιστικούς στόχους, να τολμά να αποτυπώνει την πραγματικότητα, να μάχεται δυναμικά, να διεκδικεί αποτελεσματικά από την πολιτική και φυσική Ηγεσία και παράλληλα να είναι σαφής και διαυγής προς αυτούς που εκπροσωπεί. Ο συνδικαλισμός οφείλει να εκφράζει το συνάδελφο για τον οποίο υπάρχει θεσμικά και να μην δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης και μικροσυμφερόντων.

Συνοριακών - Αστυνομικών, όλων δηλαδή ημών και υμών, που βρισκόμαστε στο ίδιο μετερίζι του αγώνα, που αντιμετωπίζουμε τους ίδιους κινδύνους και έχουμε κοινές αγωνίες για το υπηρεσιακό αύριο, το μέλλον μας και το μέλλον της οικογένειάς μας. Η κοινή αφετηρία αυτής της κατηγορίας προσωπικού και η «διαφορετικότητα» επιλογής και άσκησης καθηκόντων από το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό προκάλεσε σωρεία θεσμικών ανισοτήτων. «Συνοριακών» γιατί οι συνοριοφύλακες σήμερα είναι οι νέοι συνάδελφοί μας που έχουν προσληφθεί στο Σώμα, αλλά και «Αστυνομικών» που είναι οι παλιότεροι συνάδελφοι που βρέθηκαν στην ίδια αφετηρία, όλοι μαζί ως συνοριαφύλακες και σήμερα, με τη βαθμολογική εξέλιξη και την αστυφυλακοποίηση, συνεχίζουν από κάθε άλλο πόστο να υπηρετούν και να προσφέρουν. Η διαφορετική αφετηρία με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό, ακόμη και σήμερα, προσδιορίζει τις εισοδηματικές απολαβές με τις μισθολογικές κατηγοριοποιήσεις. 

«Συνοριακών-Αστυνομικών», επειδή εκτός από τις θεσμικές ανισότητες σε μισθολόγιο, ασφαλιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, που επιβάλλουν διαρκή αγώνα σε όλα τα επίπεδα (πολιτικά, υπηρεσιακά και δικαστικά), η ταυτότητα του συνοριακού δεν έχει χαθεί και οι ιδιαιτερότητες στη διαχείριση του μεταναστευτικού και στην αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων μας προκαλεί στις μέρες μας ιδιαίτερους κινδύνους στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.
 

Η «Προοδευτική Έκφραση Συνοριακών Αστυνομικών» αποτελεί μια πολυπληθή συσπείρωση στα συνδικαλιστικά μας δρώμενα, με κοινά όνειρα, καθαρούς στόχους και δυναμικούς αγώνες. Κατάφερε να κερδίσει πολλά τα τελευταία χρόνια μέσα από διεκδικήσεις σε κάθε επίπεδο και οφείλει να τα προασπίσει και να τα πολλαπλασιάσει τα επόμενα χρόνια.

Η συνδικαλιστική μας οντότητα, στην τελευταία θητεία των Οργάνων της Ομοσπονδίας κατείχε το σύνολο των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Προώθησε ένα προοδευτικό τρόπο σκέψης, εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους του κλάδου μας, ανεβάζοντας τον πήχη των διεκδικήσεων πολύ ψηλά. Πραγματοποιήθηκαν νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων μετά από πολλά χρόνια διεκδικήσεων. Η οικογένειά μας μεγάλωσε. Συστάθηκαν νέες υπηρεσίες για το μεταναστευτικό, ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, δημιουργήθηκε συνοριακή φύλαξη στη νησιωτική χώρα με νέους συνοριακούς φύλακες. Η συνδικαλιστική μας έκφραση συνέβαλε καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων και επέλυσε σωρεία ζητημάτων που αφορούσαν εργασιακές συνθήκες.

Υπολείπονται όμως ακόμα πάρα πολλά. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε νέο ισότιμο μισθολόγιο, σύγχρονο και εξελικτικό βαθμολόγιο, ζητήματα ασφαλιστικών θεμάτων που αφορούν τον κλάδο, μονιμότερο εργασιακό περιβάλλον για τους νέους συνοριακούς φύλακες και μια γενικότερη εξέλιξη του κλάδου μας ισάξια των προσδοκιών μας.

Οι εκλογές της 28ης και 29ης Σεπτεμβρίου 2021 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., με τη συστράτευση όλων σε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς διαχωρισμούς, εξαιρέσεις και αφορισμούς, θα δώσουν την απαιτούμενη πνοή για ανανέωση της «Προοδευτικής Έκφρασης Συνοριακών - Αστυνομικών» ώστε να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά, συναδελφικά, αγωνιστικά, προωθώντας τα κοινά μας συμφέροντα και την υπηρεσιακή μας οντότητα!

Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης για να πετύχουμε όλοι μαζί !

 

Παναγιώτης Χαρέλας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis