Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:39 | 10/11/2021
Τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ Παναγιώτη Χαρέλα:
 
Στις μέρες μας δυστυχώς όλα αμφισβητούνται.

Ακόμη και η προστασία των εθνικών συνόρων.

Σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια, κάνει μια τεράστια προσπάθεια να προστατέψει τα σύνορά της - που τυγχάνει να είναι και ευρωπαϊκά - από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από μια γειτονική χώρα που δεν διστάζει να προκαλεί με ασύμμετρες απειλές.

Και έρχεται μια Ολλανδή δημοσιογράφος να προσβάλει, να μειώσει και να υποτιμήσει όχι μόνο έναν Πρωθυπουργό, αλλά μια συλλογική προσπάθεια της Χώρας μας που προσπαθεί να σηκώσει ολόκληρο το βάρος της ευθύνης της Ευρώπης.
 
Έρχεται με θράσος να μας υποδείξει πως δεν πρέπει να γίνονται αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να αποχωρήσουμε από τα σύνορά μας ώστε όποιος θέλει να περνά ελεύθερα. Να ξεστομίζει χωρίς αποδείξεις, καταγγελίες και να καθορίζει η ίδια την μεταναστευτική πολιτική μιας ολόκληρης χώρας. Μιας χώρας που αν αφήσουμε τα σύνορα στο έλεος, θα πλημμυρίσει από μετανάστες ολόκληρης της υφηλίου, όπως και έγινε πριν λίγα χρόνια.

Βέβαια αν για την 61χρονη ολλανδή δημοσιογράφο, δινόταν άμεσα το άσυλο στον "φιλοξενούμενο" στην οικία της στην Ύδρα 23χρονο αφγανό μετανάστη, νομίζω πως δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα.
Ένα πράγμα οφείλουμε να παραδεχθούμε όμως. Πως τουλάχιστον αυτή , πήρε κάποιον μετανάστη στο σπίτι της εν αντιθέσει άλλων υπερασπιστών και υπερασπιστριών των ανοιχτών συνόρων που δυστυχώς δεν πήραν κανέναν στα σπίτια τους.

Σε πείσμα των καιρών λοιπόν και των περίεργων συμφερόντων, εμείς θα συνεχίσουμε σε στεριά και θάλασσα να προστατεύουμε τα σύνορά ΜΑΣ από τέτοιες ασύμμετρες απειλές και από δήθεν "προσφυγικές" τάσεις που τις γεννούν άνθρωποι όπως η κυρία Ινγκεμποργκ Μπέουχελ !
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis