Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ
08:59 | 29/05/2022

Ένα σημαντικό «χτύπημα» σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, που δραστηριοποιούνταν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, πραγματοποίησε η Αστυνομία.

Για τουλάχιστον δύο μήνες δραστηριοποιούνταν ένα οργανωμένο και επικίνδυνο -όπως χαρακτηρίζεται στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί- κύκλωμα κατοχής, απόκρυψης/αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με τεράστιο οικονομικό όφελος.

Ένα από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος, φέρεται να ήταν 27χρονη, η οποία συνελήφθη έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη από αστυνομικούς, με την υπόθεση να εκδικάζεται την περασμένη Δευτέρα (23/5) στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν «περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων» και «διακεκριμένη περίπτωση φθοράς», «στέρηση άδεια ικανότητας οδηγήσεως». Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια για τα ναρκωτικά και σε 15 μήνες για 5 πλημμελήματα.

Το ίδιο άτομο έχει απασχολήσει στο παρελθόν και πάλι τις Αρχές για ναρκωτικά, κλοπές και για το νόμο περί όπλων. Η 27χρονη φέρεται να είχε συγκεκριμένο ρόλο, αυτόν της παραλαβής της κατεχόμενης από το κύκλωμα ποσότητας ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια τη διακίνηση της στην πόλη, σε συνεργασία με «συνεργάτες» της.

Η περιπετειώδης καταδίωξη που έφερε το «ξήλωμα» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών
Αστυνομικοι που την είχαν θέσει υπό παρακολουθηση, στις 15/6/2021 στις 10.58, διαπίστωσαν ότι με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε -χωρις το απαιτούμενο δίπλωμα - πήγε σε μεταφορική εταιρεία στην οδό Εννέα Εκτελεσθέντων Καλοχωριτών στη Θεσσαλονίκη, παραλαμβάνοντας ένα χαρτοκιβώτιο .

Το χαρτοκιβώτιο έγραφε από τη μια μεριά με μαύρο μαρκαδόρο τη λέξη «ΣΩΤΙΡΟΠΟΥΛΟΥ» και τη λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και από την άλλη με κόκκινο χρώμα αναγραφόταν η λέξη «ΜΠΛΟΥΖΕΣ», την οποία και έβαλε στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.

Μισή ώρα αργότερα, στις 11.30, στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Βάρναλη, οι Αστυνομικοί της έκαναν σήμα να σταματήσει. Εκείνη, ωστόσο, όχι απλά δεν σταμάτησε, αλλά εμβόλισε το περιπολικό των Αστυνομικών της Άμεση Δράσης.

Στην προσπάθεια της μάλιστα να διαφύγει, άρχισε να οδηγεί επικίνδυνα, κάνοντας ελιγμούς ενώ κατά τη στιγμή αναστροφής, εμβόλισε και δεύτερο όχημα της Αστυνομίας.

Αφού συνέχισε την επικίνδυνη πορεία της πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, αλλά και στον δρόμο ένα μαύρο τσαντάκι, με τρία δέματα ηρωίνης βάρους 512, 513 και 511 γραμμαρίων, μία μαξιλαροθήκη όπου μέσα είχε 22 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 12,707 γραμμαρίων, ενώ σε άλλο σημείο πέταξε στον δρόμο τρία δέματα ηρωίνης και εμβόλισε για τρίτη φορά όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Αν και οι αστυνομικοί συνέχισαν την καταδίωξη και με ηχητικά σήματα των περιπολικών επιχειρούσαν την ακινητοποίηση της, εκείνη πέταξε εκ νέου κι άλλο δέμα με ηρωίνη.

Στις 11:34 έκανε αναστροφή ενώ κινούνταν στης οδό 25ης Οκτωβρίου και πήγε αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Τελικά, οι αστυνομικοί στις 11:35 κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε της σύλληψης, απωθώντας και χτυπώντας τους αστυνομικούς.

Πάνω από 660 χιλιάδες ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η τιμή πώλησης ηρωίνης ανά κιλό κυμαίνεται από 8,000-18.000 ευρώ, στη χονδρική.

Το χρηματικό αυτό ποσό μπορεί να αυξηθεί από 20.000-45.000 ευρώ, όταν η ποσότητα της ηρωίνης πωληθεί τμηματικά ανά γραμμάριο.

Συνεπώς, στην περίπτωση πώλησης της ποσότητας των 14.750 γραμμαρίων το προσδοκώμενο όφελος κυμαίνεται από 118.000-265.500 ευρώ με μέση τιμή πώλησης 13.000 ευρώ και προσδοκώμενο όφελος 191.750, ενώ στην περίπτωση της τμηματικής πώλησης της ποσότητας της ηρωίνης που κατασχέθηκε, το προσδοκώμενο όφελος κυμαίνεται από 295.000 έως 663.750 ευρώ.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης, Ιωάννης Γλύκας, δήλωσε: «Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας για την αντιμετώπιση που επιφυλάχθηκε στην κατηγορούμενη, η οποία λόγω της χρήσης και εξάρτησης της από ναρκωτικές ουσίες οδηγήθηκε σε ένα πολύ σοβαρό λάθος που την οδήγησε στη φυλακή!

Η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη της, το γεγονός ότι αναλογίστηκε τις ευθύνες της, αλλά και ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός αυτής (της πράξης), καθώς απαλείφθηκαν οι επιβαρυντικές περιστάσεις της κατ’ επάγγελμα τέλεσης και του προσδοκώμενου οφέλους άνω των 75.000 ευρώ, αποτέλεσαν τους λόγους που η ποινική της μεταχείριση μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικής, αλλά και ορθή σε νομικό επίπεδο».

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis