Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 12/02/2022

Θετικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την παρουσία των γυναικών στην Αστυνομία, καθώς το 49% του επιστημονικού προσωπικού είναι γένους θηλυκού.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία του Αρχηγείου του Σώματος, που περιλαμβάνονται και σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στα YouTube και τα social media της ΕΛΑΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη, που καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 11 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι σε ολόκληρη την Αστυνομία υπηρετούν συνολικά 7.916 γυναίκες, εκ των οποίων οι 1.482 κατέχουν ανώτατους τίτλους σπουδών, (πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά), σε διάφορους τομείς.

Η πρώτη γυναίκα επιστήμονας προσελήφθη στην ΕΛ.ΑΣ το 1997, ως ειδική στην ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων.

Το βίντεο που φτιάχτηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, παρουσιάζει πέντε γυναίκες που κατέχουν σημαντικές θέσεις μεταξύ του επιστημονικού προσωπικού, καθώς υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις στον τομέα της επιστημονικής διαχείρισης υποθέσεων οι οποίες απασχολούν τις διωκτικές αρχές, όπως στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ή ως ψυχολόγοι στην προστασία ανηλίκων, ή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι γυναίκες αυτές απαντούν σε ερωτήματα που αφορούν το πώς βιώνουν την υπηρεσία τους σε ένα Σώμα όπως η Αστυνομία, στην κοινωνία, αλλά και ποια θα πρέπει να είναι η θέση των κοριτσιών στον χώρο της επιστήμης.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis