Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 09/10/2018

Στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 11 Νοεμβρίου, θα προβληθεί μια συγκλονιστική ταινία που θα συζητηθεί όσο λίγες. Το «Dead Women Walking».

Μερικά λεπτά ή λίγα 24ωρα πριν εκτελεστεί η θανατική τους ποινή, εννέα γυναίκες θυμούνται, νιώθουν, αναπνέουν για τελευταία φορά.

[custom:google-ads]

Η τελευταία επιθυμία, τύψεις, μεταμέλεια, φόβος, ένας κύκλος ζωής περνά από τα μάτια τους. Ένα σχόλιο πάνω στην θανατική ποινή από την Ισραηλινή Χαγκάρ Μπεν Άσερ.

Μερικά λεπτά ή λίγα 24ωρα πριν εκτελεστεί η θανατική τους ποινή, εννέα γυναίκες θυμούνται, νιώθουν, αναπνέουν για τελευταία φορά

Μερικά λεπτά ή λίγα 24ωρα πριν εκτελεστεί η θανατική τους ποινή, εννέα γυναίκες θυμούνται, νιώθουν, αναπνέουν για τελευταία φορά

 

Υπάρχει η Γουέντι, για παράδειγμα, της οποίας η μητέρα αρνείται να την επισκεφθεί την ημέρα πριν από την εκτέλεση της. Η Ελένη, η οποία συναντά τον 18χρονο γιο της για πρώτη φορά και η Celine, η οποία παρακολουθεί ένα ντοκιμαντέρ για την περίπτωσή της ενώ τρώει το τελευταίο της γεύμα.

Πολιτική, ανθρωπιστική, βαθιά ανθρώπινη, η ταινία καταπιάνεται με ένα θέμα που δεν έχει φύγει ποτέ από την επικαιρότητα, ειδικά σε πολιτείες των ΗΠΑ, ωστόσο εδώ συνδέεται με την γυναικεία ψυχοσύνθεση.

Πώς αντιδρά το περιβάλλον σε μια γυναίκα θανατοποινίτισσα; Σε μια μάνα;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis