Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:44 | 26/07/2022

Δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Σπάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραγικό συμβάν συνέβη όταν το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε στα Σπάτα, και αφού προσγειώθηκε, ένας νεαρός ηλικίας 20-22 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα από τον έλικα.

Διαβάστε επίσης

Πιο συγκεκριμένα, πήγε στην ουρά και διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Στην πτήση επέβαιναν τέσσερα άτομα

Το χρονικό της τραγωδίας

Πιο συγκεκριμένα, παρέα επισκεπτών επέστρεφε με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα από τη Μύκονο όπου είχε κάνει τις διακοπές της σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Μετά την αποβίβαση, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή, προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας, που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του άτυχου 21χρονου.

Μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθεριος Βενιζέλος.

Ο άτυχος 21χρονος είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο. Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία και περιστρεφόταν ακόμη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, όπου επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου γονείς του να μην καταρρεύσουν βλέποντας το τρομακτικό γεγονός.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

«Την προανάκριση την έχει αναλάβει το ΑΤ Παιανίας. Ήταν ένα ελικόπτερο τύπου Bell, τα ελικόπτερα έχουν σε δύο μέρη έλικες, πάνω, που οι έλικες το ανεβάζουν και το κρατούν σε πορεία, και στο πίσω μέρος, που ο έλικας ουσιαστικά ισορροπεί το ελικόπτερο και η ταχύτητα των στροφών είναι πενταπλάσια των στροφών του πάνω έλικα», ανέφερε αρχικά.

«Θέλουμε να δούμε εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν απ το ελικόπτερο. Αυτοί οι έλικες κάνουν περίπου 2 λεπτά από την ώρα που θα σβήσει τον κινητήρα εκτός και εάν πατήσει ένα κουμπί το οποίο τους σταματά στα 50 δευτερόλεπτα. Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει ανοίγει την πόρτα και βγαίνει. Το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν τους ενημέρωσε ο πιλότος για να κατέβουν όταν σταματήσει ο έλικας και οι κινητήρες. Υπάρχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και η  υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα ερευνήσουν τι έγινε», πρόσθεσε.

«Σε αυτού του είδους τα ατυχήματα ακολουθείται η διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο. Εάν υπάρχει τραυματισμός, ο πιλότος πάει για την αυτόφωρη διαδικασία, πάει για ανθρωποκτονία από αμέλεια», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

megatv.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis