Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:52 | 12/03/2017

Τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Η παραβατική συμπεριφορά ποικίλλει από την κλοπή αντικειμένων έως και την ανθρωποκτονία. Πολλοί οι ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με την αιτιολογική προσέγγιση του φαινομένου με σκοπό την παρέμβαση και την εξάλειψη αυτού του συνεχώς αυξανόμενου φαινομένου. Ποιο είναι το προφίλ του παιδιού- θύτη που διαπράττει τέτοιου είδους εγκλήματα? Είναι όντως το παιδί που προέρχεται από φτωχή και δυσλειτουργική οικογένεια που απεικονίζεται ως το θύμα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως συχνά υποστηρίζεται, ή είναι και παιδιά που προέρχονται από οικογένειες υψηλού κοινωνικο-οικονομικού κύρους?
Πρωταρχικός σκοπός της ανάλυσης του φαινομένου είναι η βαθύτερη κατανόηση των δυναμικών που δημιουργούνται για την προαγωγή μέτρων πρόληψης. Επιπλέον, ζωτικής σημασίας για τον σχεδιασμό παρεμβάσεων και στρατηγικών πρόληψης (πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής) είναι η ταξινόμηση των εγκλημάτων που διαπράττουν οι ανήλικοι παραβάτες και τα χαρακτηριστικά του κάθε τύπου με απώτερο στόχο την έγκαιρη και στοχευμένη παρέμβαση καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Θεματολογία Εισήγησης:
Επιδημιολογία των παραβατικών νέων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες
Εγκληματογόνοι παράγοντες κατά την παιδική ηλικία
Το προφίλ του θύτη
Συνηθέστεροι τύποι εγκλημάτων ανήλικων δραστών 
Υποθέσεις που συγκλόνισαν
Κοινωνική παρέμβαση και πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας
Η μετάβαση της εγκληματικής συμπεριφοράς απο την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή
Ζητήματα ποινής και τιμωρίας

Εισηγήτρια:   Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά
Κοινωνική Εργασία (BA), Εγκληματολογία και Ποινικό Δίκαιο (MSc), PhD

Ημερομηνία  18/03/2017
Ώρα 5.00μ.μ.- 9.00μ.μ.
Τοποθεσία «περί Ψυχής»
Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Τηλ.Επικοινωνίας  210-80.68.212  και  694-996.7997
Κόστος 35 ευρώ
Για φοιτητές 25 ευρώ
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ''περί Ψυχής'' και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν απομίμησης και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis