Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 27/03/2022

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται σήμερα (27.03.2022) για 32η ημέρα, χωρίς κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης των εχθροπραξιών. Οι εικόνες και ιστορίες που έρχονται στο φως μέρα με τη μέρα είναι όλο και πιο συγκλονιστικές. 

Σε μία τέτοια ιστορία, που επιβεβαιώνει τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρθηκε η Μαρία Μεζέντσεβα, μιλώντας στο SkyNews. H Ουκρανή βουλευτής μίλησε για μία – ιδιαίτερα σοκαριστική – υπόθεση, η οποία αφορά σε μία γυναίκα που φέρεται να βιάστηκε κατ’ επανάληψη από Ρώσους στρατιώτες μπροστά στο παιδί της.

«Υπάρχει μια υπόθεση που συζητιέται εκτενώς τελευταία, επειδή καταγράφηκε και έχει πλέον περάσει στα χέρια της Εισαγγελίας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πρόκειται για ένα πολύ τρομακτικό περιστατικό που περιλαμβάνει την εκτέλεση ενός αμάχου στο σπίτι του σε μια κωμόπολη δίπλα στο Κίεβο. Η γυναίκα του – με συγχωρείτε αλλά πρέπει να το πω – βιάστηκε πολλές φορές μπροστά στο ανήλικο παιδί τους» είπε χαρακτηριστικά. 

Η βουλευτής από το Κίεβο τόνισε ότι τέτοιου είδους περιστατικά πρέπει να καταγγέλλονται επίσημα και να καταγράφονται, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι υπάρχουν «πολλά περισσότερα θύματα» που θα χρειαστούν υποστήριξη στο μέλλον. 

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε η Ουκρανή βουλευτής:

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω υπόθεση είχε αναφερθεί πριν από λίγες ημέρες και η Γενική Εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα, λέγοντας ότι δύο Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας, σκότωσαν τον άνδρα και βίασαν «επανειλημμένα» τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί της. Σύμφωνα με την Γενική Εισαγγελέα, οι δράστες (ο ένας εκ των οποίων ήταν μεθυσμένος) έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν μέχρι και το παιδί που ήταν μάρτυρας όλης αυτής της φρίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τοπική αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον έναν στρατιώτη και αναζητείται, ενώ η ταυτότητα του άλλου παραμένει άγνωστη.

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis