Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 05/03/2022

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα της Ουκρανίας για δέκατο 24ώρο στέλνοντας τις επόμενες ώρες στην επικράτεια της χώρας πάνω από 1.000 μισθφόρους.

Όπως μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο πολεμικούς αναλυτές, στο ουκρανικό έδαφος θα βρεθούν περισσότεροι από 1.000 μισθοφόροι, άρτια εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι, οι οποίοι, κατά κύριο λόγο, έχουν ειδικές αποστολές.

Οι ΗΠΑ έχουν βάσιμες πληροφορίες πως κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι μισθοφόροι της Μόσχας έπαιξαν σημαντικό ρόλο «σε συγκεκριμένα μέρη», κάτι που επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντα με την ίδια πηγή, πως οι μισθοφόροι που βρέθηκαν στην εισβολή κατάφεραν ελάχιστα πράγματα καθώς η ουκρανική αντίσταση κατάφερε να τους εξουδετερώσει.

Παράλληλα, το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει πως οι επόμενες κινήσεις της Μόσχας είναι αυτές που προκαλούν και την μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς αναμένονται στην τελική φάση της εισβολής, μαζικοί βομβαρδισμοί στις μεγάλες πόλεις οι οποίες θα φέρουν και την υποταγή της Ουκρανίας.

«Είναι μια φρικτή προσέγγιση. Τα βαρύτερα όπλα φέρνουν και μεγαλύτερες καταστροφές. Είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση. Οι επόμενες ημέρες θα είναι οι χειρότερες, με περισσότερο θάνατο και καταστροφή, με τους Ρώσους να συνεχίζουν τις επιθέσεις», ήταν η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δημήτρης Δρίζος

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis