Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:19 | 28/02/2022

Δύο άνθρωποι ελληνικής καταγωγής έπεσαν νεκροί στο χωριό Σαρτανά, περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Μαριούπολης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για δύο ομογενείς οι οποίοι σκοτώθηκαν στο χωριό Σαρτανά, το οποίο ισοπεδώθηκε. Παράλληλα, συνεχίζονται οι μάχες στα μέτωπα.

Ακόμη δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Σαρτανά της περιφέρειας της Μαριούπολης στην Ουκρανία ενώ τουλάχιστον τέσσερις έχουν τραυματιστεί, όπως μετέδωσε το MEGA.

Πλέον, ο τραγικός απολογισμός των ομογενών που έχασαν τη ζωή τους, ανέβηκε στους 12, καθώς είχαν προηγηθεί οι δέκα που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου σε Σαρτανά και Μπουγάς.

Σημειώνεται πως μετά τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου, περίπου 80 Έλληνες ομογενείς μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερο σημείο, στη Μαριούπολη, η οποία, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση και να πολιορκείται για πέμπτη ημέρα.

Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στα σύνορα της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας όπου θα γίνουν οι συνομιλίες ανάμεσα στους διπλωμάτες του Κιέβου και της Μόσχας για να βρεθεί μια λύση και να σταματήσει ο πόλεμος. Θυμίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν «χωρίς όρους», μετά τη διαμεσολάβηση του Αλεξάντερ Λουκασένκο, προέδρου της Λευκορωσίας.

Μπορεί, βέβαια, να ξεκινούν οι συνομιλίες για την ειρήνη, αλλά οι μάχες συνεχίζονται. Τόσο στο Κίεβο που βρίσκεται υπό πολιορκία, όσο και σε Ζίτομιρ, Χάρκοβο, Ντνίπρο, Τσερκάσι, Βίνιτσα και Τσερνίχιβ οι σειρήνες χτυπούν από το πρωί, καλώντας τους πολίτες να βρουν καταφύγιο αφού φοβούνται αεροπορικές επιδρομές.

Η Μόσχα θέλει να επιτευχθεί συμφωνία μετά τις συνομιλίες σύμφωνα με τον Ρώσο διαπραγματευτή

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα, καθώς Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι ετοιμάζονταν να συναντηθούν στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας.

Ο Μεντίνσκι δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις αναμένονταν να ξεκινήσουν στις 12:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας). Τελικά, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι συνομιλίες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Μεντίνσκι, η ρωσική αντιπροσωπεία δεν έχει κοιμηθεί όλη τη νύχτα, ενώ η ώρα που θα έφτανε στη Λευκορωσία η ουκρανική αντιπροσωπεία άλλαξε πολλές φορές.

megatv.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis