Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 28/02/2022

Βαριές είναι οι απώλειες των Ρώσων στα πεδία των μαχών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα ο ρωσικός στρατός έχει χάσει κατά τις σφοδρές συγκρούσεις από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πάνω από 5.300 στρατιώτες, 29 αεροπλάνα και 29 ελικόπτερα.

Επίσης, οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απωλέσει 191 τανκ και 74 εκτοξευτές, ανάμεσα σε άλλα. Μάλιστα, ο Independent του Κιέβου έχει δημιουργήσει ένα γράφημα (όπως και τις προηγούμενες ημέρες) για τις ρωσικές απώλειες, έμψυχες και άψυχες.

102 νεκροί άμαχοι

Τουλάχιστον 102 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την Πέμπτη όταν ξεκίνησε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα, ενώ άλλοι 304 έχουν τραυματιστεί, αν και οι πραγματικοί αριθμοί εκτιμάται ότι είναι «σημαντικά υψηλότεροι», δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη η Μπατσελέτ επεσήμανε: «Οι περισσότεροι από αυτούς τους αμάχους σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα μεγάλης ακτίνας δράσης, περιλαμβανομένων βλημάτων βαρέος πυροβολικού και συστημάτων εκτόξευσης ρουκετών αλλά και αεροπορικές επιδρομές. Οι πραγματικοί αριθμοί φοβάμαι ότι είναι σημαντικά μεγαλύτεροι».

Εξάλλου περίπου 422.000 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, ενώ πολλές χιλιάδες είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι, τόνισε η Μπατσελέτ.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis