Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:39 | 07/03/2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό - Δείτε το βίντεο

Η Ρωσία βομβαρδίζει και επιτίθεται ανηλεώς στο Χάρκοβο τα τελευταία 24ωρα του πολέμου στην Ουκρανία καταφέρνοντας σημαντικά πλήγματα στην ουκρανική άμυνα.Το ίδιο, όμως, συμβαίνει ορισμένες φορές και από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων όπως φαίνεται και σε βίντεο το οποίο καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς στο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που η ουκρανική αεράμυνα κατάφερε να καταρρίψει ένα ρωσικό μαχητικό κοντά στην πόλη του Χάρκοβο.

Κατά την ίδια πηγή το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος ήταν ένα Su-25 το οποίο χτυπήθηκε από τα αντιαεροπορικά συστήματα της Ουκρανίας στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίεβο έχει υποστηρίξει πως από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν καταφέρει να καταρρίψουν περισσότερα από 80 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

 

Την Κυριακή, δε, ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας παραμένει πεδίο μάχης ανάμεσα στο Κίεβο και την Μόσχα καθώς και ότι το δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας «είναι ακόμα αποτελεσματικό και εν λειτουργία».

newsbomb.gr

 

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis