Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 24/02/2022

Δύο πυροσβεστικά οχήματα προσέφερε στο Πυροσβεστικό Σώμα η οργάνωση AHEPA Maritime Chapter HJ-45 «St' Nicholas».

Τα οχήματα θα διατεθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας και στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Μαντουδίου, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το περασμένο καλοκαίρι την Βόρεια Εύβοια.

Στο ιστορικό της προσφοράς αυτών των δύο οχημάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του AHEPA Maritime Chapter HJ-45 «St' Nicholas», Δημήτρης Ματθαίου εξηγώντας ότι στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021 διεξήχθη φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ιωνικού Νίκαιας υπό την αιγίδα του AHEPA Maritime Chapter.

Τα έσοδα από τον αγώνα διατέθηκαν για την αγορά των οχημάτων, ενώ όπως είπε ο κ. Ματθαίου πολύτιμη ήταν για την αγορά των οχημάτων, η οικονομική συνεισφορά τόσο των αδελφών ναυτιλιακών τμημάτων της AHEPA όσο και φίλων της AHEPA.

«Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το απαιτούμενο ποσό για την αγορά των δύο πυροσβεστικών οχημάτων με προδιαγραφές που ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των πυροσβεστικών υπηρεσιών Βορείου Ευβοίας στις οποίες θα αποσταλούν.

Ως ομογενειακή οργάνωση η AHEPA είναι αφιερωμένη στο να προάγει την αλληλεγγύη, την αγάπη την αγνή φιλία, την ελληνική συνεργασία, την υποστήριξη, την πίστη, την φιλανθρωπία και τον σεβασμό. Το Maritime Chapter και όλη η οικογένεια της AHEPA, θα συνεχίσει να προσφέρει ανιδιοτελώς φιλανθρωπικό έργο όπου η πατρίδα το έχει ανάγκη», σημείωσε ο κ. Ματθαίου.

Από την πλευρά του ο ύπατος πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA, Τζίμι Κόκοτας, ανέφερε ότι αποτελεί χρέος της AHEPA η προσφορά και η αλληλεγγύη στην ελληνική κοινωνία.

Δηλώσεις του αρχηγού του ΠΣ

Στην άμεση ένταξη των οχημάτων αυτών στον πυροσβεστικό στόλο αναφέρθηκε ο αρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος, Αλέξιος Ράπανος . Όπως τόνισε ο κ. Ράπανος τα οχήματα αυτά θα μετακινηθούν στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Μαντουδίου και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας και θα ενισχύσουν σημαντικά τις επιχειρήσεις τους και την ανταπόκρισή τους όχι μόνο στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αλλά και των άλλων συμβάντων στα οποία επιχειρεί το Πυροσβεστικό Σώμα.

«Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που πέρασε η Βόρεια Εύβοια, με δική σας πρωτοβουλία δείχνοντας την ευαισθησία που έχετε απέναντι στην αντιμετώπιση των καταστροφών που πλήττουν τη χώρα μας, πήρατε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσετε χρήματα για την ενίσχυση του πυροσβεστικού στόλου στην Βόρεια Εύβοια. Η πρωτοβουλία σας καταδεικνύει τις αρχές σας και τα ιδανικά που έχετε. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είμαστε ωφέλιμοι στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Ράπανος.

«Έχουμε έξοχους άνδρες και γυναίκες στο Πυροσβεστικό Σώμα»

«Τα δύο αυτά οχήματα θα είναι πολύτιμοι αρωγοί και πολύτιμη υποστήριξη για το Πυροσβεστικό μας Σώμα, έχουμε έξοχους άνδρες και γυναίκες στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτά τα δύο νέα οχήματα είναι πάρα πολύ σημαντικά σε μία περιοχή δύσκολη όπως η Βόρεια Εύβοια», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, ενώ εξέφρασε τη χαρά του γι αυτή τη δωρεά του AHEPA. «Αυτή η δωρεά είναι πάρα πολύ σημαντική μετά την καταστροφή που ζήσαμε», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου ενώ προσέθεσε ότι η AHEPA είναι μία δυναμική οργάνωση της ομογένειάς μας, πανταχού παρούσα και στυλοβατής του ελληνισμού παγκοσμίως.

Για μία μεγάλη συνεισφορά της AHEPA στο Πυροσβεστικό Σώμα έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή. «Εύχομαι η δωρεά αυτή να είναι αχρείαστη αλλά αν δεν είναι ξέρουμε ότι θα είναι στα καλύτερα χέρια και θα χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο», είπε η κυρία Μακρή.

Πηγή:   iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis