Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:59 | 23/07/2022

Με μεγάλη ταχύτητα εξαπλώνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Καστρί στη Μυτιλήνη, η οποία έχει ήδη κάψει σπίτια ενώ απειλεί τον οικισμό. Η φωτιά έχει φτάσει στην παραλία των Βατερών, ενώ λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Πολιχνίτο.

«Έχουν καεί σπίτια και κινδυνεύουν κι άλλα από τη φωτιά, γιατί έφτασε μέσα στον οικισμό. Καίει σε δασική έκταση. Στην περιοχή έχει δυνατό άνεμο αλλά ξαφνικά άλλαξε φόρα ο άνεμος και μπήκε μέσα στον οικισμό. Εκτός από τους κατοίκους της περιοχής έχουμε και τους τουρίστες στην περιοχή», είπε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος στο CNN Greece.

Διαβάστε επίσης

Η προληπτική εκκένωση του πολυσύχναστου τουριστικού προορισμού των Βατερών αποφασίστηκε από τον δήμαρχο έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του ο κ. Βέρρος, η εκκένωση συνεχίζεται και δίνεται μάχη για να σωθούν τα σπίτια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στη θάλασσα των Βατερών έχουν φτάσει πλωτά του Λιμενικού, τα οποία σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα απομακρύνουν τον κόσμο.

Η δασική πυρκαγιά, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί, κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δύο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο ενισχύονται συνεχώς. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την υπηρεσία, αυτή τη στιγμή στα μέτωπα επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν ακόμα εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis